Stage bij Nina

Een alter ego, chocoladetaart en véél gossip bij Nina.be

Mijn naam is Lana, al kennen ze mij binnen DPG Media beter als ‘Iana’. Mijn alter ego als lifestylejournaliste heeft zich de afgelopen weken serieus mogen uitleven op de redactie van Nina.be. Stijlvol gekleed en met af en toe een roddelpauze tussendoor, schreef ik artikels over mode, beauty, gezondheid en nog veel meer.

Mijn eerste dag

Gehuld in een roze jas à la Legally Blonde, een fleurige blouse en een wijde jeans stapte ik vol verwachtingen het grote DPG Media gebouw binnen. Ik had nog geen idee van wat dit nieuwe avontuur zou geven, maar een ding was zeker: met een outfit als de mijne kon ik niet anders dan een goede eerste indruk maken. Of ik lang heb nagedacht over die outfit? Pff nee joh, wij vrouwen bij Nina hebben gewoon een natural feeling voor mode. Al werd dat wel gauw verpest door die lelijke laptoprugzak die ik van het bedrijf kreeg ….

Nadat ik werd voorgesteld aan het team was het al meteen tijd voor mijn eerste redactievergadering. ‘Lana, heb jij al een idee?’ vroeg mijn stagebegeleider Renée me. Gelukkig was ik voorbereid. Thuis had ik alvast enkele ideetjes verzameld en die vielen in de smaak bij mijn redactieleden. De rest van de dag vulde ik met research, contacten leggen, interviewen en schrijven. ‘Hé, dit is net Short Form,’ dacht ik toen.

Oh ja, ergens onderweg ben ik ook nog aan dat alter ego geraakt, maar dat is voor straks.

En plots wil HLN jouw stuk in hun krant zetten.

Mijn eerste publicatie

Bye bye 90’s minimalisme, hello Michelinmannetje’, de titel van mijn allereerste stuk zal ik nooit vergeten. Voor mijn vuurdoop als journaliste schreef ik een stuk over ‘puffy fashion’. Je weet wel, kledingstukken en accessoires die worden opgeblazen tot volumineuze silhouetten. ‘Yes! Mijn outfit heeft gewerkt’, dacht ik toen.

Daarna volgden er nog veel andere modestukjes, waarvan eentje opgepikt werd door Het Laatste Nieuws print. Mijn ‘blokette’ artikel kreeg zelfs een verwijzing op de voorpagina van HLN!

Maar eigenlijk is elke publicatie wel speciaal. Of je nu je naam voor het eerst in de (online) krant ziet staan, complimentjes krijgt van een interviewee of je eerste plusartikel over – wat anders verkoopt er beter dan – seks lanceert, het doet toch iedere keer iets met je.

Een bijzondere ontmoeting

Van een stage bij Nina.be had ik stiekem verwacht dat ik veel bekende gezichten zou ontmoeten. Helaas was dat niet het geval. Als je een interview hebt, dan bel je eigenlijk altijd vanuit het gebouw zelf. Gelukkig lopen daar veel bekende koppen rond. Een glimp opvangen van Faroek Özgünes of een korte ontmoeting met VTM-nieuwsanker Stef Wouters in de lift, het kan er allemaal!

Veel geleerd

Als ik mijn leerkrachten mag geloven, ben ik altijd al gezegend geweest met ‘een goede pen’. Vanaf dag één kreeg ik dan ook veel complimentjes over mijn schrijfstijl. Maar elke journalist weet dat alleen een vlotte pen nog geen goed artikel maakt. Dankzij mijn collega’s heb ik dan ook veel bijgeleerd op vlak van research en schreef ik artikels die niet alleen helder geschreven, maar ook volledig en onderbouwd zijn. 

De redactie van VTM trakteert het hele gebouw op zoetigheid, maar je moet er snel bij zijn …

Anekdote

De redactie van Nina.be bestaat uit zeven absolute powervrouwen, dus bereid je alvast voor op veel geklets en gossip. Van verhalen over mislukte dates tot babydrama, je hoort er wat.

Als er nog één ding is wat vrouwen gemeen hebben, buiten hun liefde voor roddels, is het wel taart en chocolade. Of nog beter: chocoladetaart! Dat was een traktatie van onze lieve collega’s bij VTM nieuws op de tweede verdieping. We wilden er met z’n allen heen, want gratis taart, dat laten we ons geen twee keer zeggen.

Eén probleem: de lift naar verdieping twee was vergrendeld, omdat het middagnieuws bezig was. ‘Laten we de trap proberen’, stelde een collage voor. Tevergeefs, ook de trappenhal was in volledige lockdown. Maar we zouden geen hongerige vrouwen zijn als we het toen al opgaven. ‘Renée heeft een speciale badge en kan altijd en overal heen’, herinnerde iemand zich. En ja, het werkte! Een uur later slopen we eindelijk de tweede verdieping binnen en vonden we de taart die …. helemaal op was.

Oeps foutje

‘Tokyo’ in plaats van ‘Tokio’ of ‘gril’ – nee, niet zoals een BBQ- maar in plaats van ‘girl’, … Een typo maak ik af en toe nog wel. Maar hé, wie nooit fouten maakt, maakt meestal niets. Dat zal ook mijn stagebegeleider Renée geweten hebben. Met dank aan een typo in mijn stagecontact kent iedereen op DPG Media mij als ‘Iana’ in plaats van ‘Lana’.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Boerentoren Antwerpen
Libeskind versus Antwerpenaren: “We gaan toch de Kathedraal ook niet futuristisch renoveren?”