Wat is faalangst precies, en wanneer moet je hulp inschakelen? “We moeten het taboe doorbreken en gesprekken aangaan”

Faalangst komt meer voor. 1 op de 4 studenten zou er een zware vorm van ervaren en ook volwassen blijven ermee worstelen. Zowel zangeres en oprichtster van de Dag tegen faalangst, Femke Verschueren als Martine Sterk, studentenbegeleidster van de AP-Hogeschool werken en zoeken dagelijks naar een oplossing voor dit probleem. “Een eigen initiatief is nodig om zaken te realiseren.” vertelt Femke

Iedereen is wel eens gestresseerd voor een presentatie of bang dat een examen niet goed gaat. Het is heel normaal om in situaties waarin je moet presteren, last te hebben van ‘gezonde’ stress.  Wanneer de inspanning te hoog ligt en je kan niet meer functioneren, is er sprake van een zware vorm van faalangst. Op dat soort momenten, kan hulp om faalangst te onderdrukken zeer noodzakelijk zijn. Op universiteiten en hogescholen in Antwerpen begeleiden ze studenten met faalangst steeds intensiever hierdoor.

De ander stelt dan weer alles uit door prestatiedruk en de ander probeert dan weer te presteren om zo tot een goed einde te komen. Het herkennen van faalangst blijft moeilijk maar op tijd op zoek gaan naar hulp, is volgens  Sterk het juiste om te doen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Afschuw