Protest tegen het Assad regime in Brussel

Op zaterdag 9 september kwamen betogers samen op het Schumanplein voor het Europees parlement om aandacht te vragen voor de recente gebeurtenissen in Syrië. Sinds midden augustus zijn er in Syrië weer voor de eerste keer sinds het begin van de oorlog, 12 jaar geleden, betogingen.

Het protest begon in het zuiden van het land, in de stad Swaida (As-Suwayda). De reden voor de protesten zijn vooral de stijgende brandstofprijzen die eerder deze maand werden aangekondigd en de torenhoge inflatie, die het mensen bijna onmogelijk maakt om nog basisproducten te kopen. Bovendien zijn er regelmatig stroompannes en liggen veel steden nog in puin na de bombardementen. Zo’n negen op de tien Syriërs leeft in armoede volgens de Verenigde Naties.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kamercrisis in Amsterdam