Snelle fietser in de voetgangerstunnel

Fietsers flitsen door de voetgangerstunnel

Wanneer je door de voetgangerstunnel in Antwerpen wandelt, moet je opletten voor te snelle fietsers. Sommigen scheren door de tunnel tussen linker-en rechteroever in Antwerpen. Er is nochtans een duidelijke snelheidslimiet.

Stadswebsite Slim naar Antwerpen zegt dat fietsers enkel stapvoets door de tunnel mogen. Dat betekent aan een snelheid van maximum 5 km per uur. De stad Antwerpen vond de te snelle fietsers al een probleem en legde snelheidsdrempels in. Al lijken die niet het gewenste effect te bereiken. Na een wandeling door de tunnel valt het nog steeds op dat zowat elke fietser sneller dan 5km per uur rijdt.

Alternatieven

De stad biedt enkele alternatieven aan om het verkeer tussen de oevers te verdelen. Zo kan je met de fiets ook de veerboot of de Kennedyfietstunnel gebruiken. Daarnaast is de stad bezig met project ‘Scheldebrug’. Dat is een brug die zal aansluiten op de fietsostrade vanuit Gent naar Antwerpen en de twee oevers met elkaar zal verbinden.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Foto van iemand die vapes koopt
45% van de Belgische rokers stapt over naar vape voor gezondheid