voetbal

Antwerp maakt zich op voor loodzware weken

Mark van Bommel sprak de pers vrijdagmiddag toe over de aankomende match van vanavond in Charleroi. Er volgen drukke weken op Den Bosuil want Antwerp speelt maar liefst zeven matchen in de komende drie weken. “Iedereen moet fit blijven, het worden zware weken.” Meent de coach van The Great Old

Royal Antwerp FC, dat momenteel vierde staat, heeft een moeilijke maand september achter de rug. Achterin kampte ze met heel wat blessureleed de afgelopen weken. “Sammy (Vines), Björn (Engels) en Ritch (De Laet) trainen sinds kort terug mee” zegt van Bommel opgelucht. Goed nieuws dus voor de ploeg uit Deurne Noord, ze gaan elke speler kunnen gebruiken om het moeilijke schema heelhuids door te komen. Antwerp speelt komende week weer op het allergrootste toneel. Ze ontvangen woensdag de Portugese voetbalreus Porto in de UEFA Champions league. Een onderscheid in de tegenstand maakt van Bommel niet: “je moet elke match naar je beste niveau streven ongeacht de tegenstander.”

Maar eerst Charleroi, “Ik vind het een lastige ploeg, we zijn er vorig jaar twee keer van verloren dus we moeten zeker op onze hoede zijn”. Wanneer bleek dat van Bommel niet bekend was met “Mazzu-time”, moest hem worden uitgelegd dat de coach van de Carolo’s ervoor bekend staat om de match in de laatste minuten nog te doen kantelen. “Dan moeten we daar zeker nog naar kijken” lachte hij. We kunnen ons verwachten aan een gesloten match tussen twee ploegen met een goed georganiseerde defensie. “We moeten zien dat we het stadion niet laten wakker worden, dan wordt het lastig. Het is eigenlijk de bedoeling dat je een stadion stil speelt” waarschuwt Van Bommel. Antwerp kon al vijf jaar niet meer winnen in het Stade Du Pays. Charleroi staat momenteel 4de laatst maar verloor dit seizoen nog niet in eigen huis. Allemaal zaken om rekening mee te houden in wat voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd wordt. 

Tot slot werd er ook nog kort gesproken over de goudhaantjes van het Antwerpse middenveld. Zowel Mandela Keita als, met wat vertraging, Arthur Vermeeren werden door bondscoach Tedesco opgeroepen voor de rode duivels. Beide maakte hun debuut in de UEFA EK-kwalificatie match in Oostenrijk. Vijf minuten voor het einde mochten ze samen invallen. De coach stak alvast zijn loftrompet af over zijn twee grootste talenten: “Een prachtig beeld voor de jongens, maar ook voor onze club. Om voor je land te mogen spelen is voor vele een droom.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De wereld van interieur bij Ariadne at Home