Robotland neemt ‘Suske en Wiske museum’ over

Het ‘Suske en Wiske museum’ in Kalmthout blijft bestaan. Het museum wordt overgenomen door Robotland. Deze aankondiging kwam donderdagmiddag van Luc Van Thillo, de eigenaar van Robotland. De overeenkomst werd gesloten voor een bedrag van 775.000 euro. Vanaf januari 2025 zal het ‘Suske en Wiske museum’ officieel onder de vleugels van Robotland vallen.

Achteraf poseerde Van Thillo fier met de eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen, Luk Lemmens, Burgemeester van Kalmthout Lukas Jacobs en de oudste dochter van Willy Vandersteen, Leen Vandersteen.

Overname noodzakelijk

Een overname van het museum was noodzakelijk aangezien het beheercontract met de provincie Antwerpen in 2025 afloopt. Na lang zoeken is er nu dan toch een geldschieter gevonden. De samenwerking tussen Robotland en het ‘Suske en Wiske museum’ moet voor allebei een extra ‘boost’ betekenen. Er zal een rechtstreekse buslijn zijn die Robotland en het museum met elkaar verbindt.

Auteurs | Victor Cauwenberghs, Rik Van Echelpoel, Lana Marschang

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Is onverdoofd slachten nog van deze tijd?