Fusieshow UAntwerpen

Caroline Bossuyt: “Ik wil een rolmodel zijn voor meisjes in de fysica”

De negende editie van de fusieshow, een wetenschappelijke show georganiseerd door Faculteit Wetenschappen en Ingenieurs Wetenschappen van de UA, wordt dit jaar gepresenteerd door doctoraat student Caroline Bossuyt. Zij is de eerste vrouw die dit STEM-evenement presenteert. Op 16, 17 en 20 november kunnen de zesdejaars STEM-studenten de fysicashow bijwonen.

Who runs the physicsworld

Caroline Bossuyt benadrukt de symboliek van haar rol als eerste vrouwelijke fysicus die de Fusieshow presenteert. “Ik hoop dat ik, door de show te presenteren, een rolmodel kan zijn voor studenten die fysica willen studeren. Zeker voor de meisjes, want fysica is een echte mannenwereld. Mannelijke studenten denken vaak dat ze slimmer zijn, daarom dat ik hier wil aantonen dat wij minstens even goed zijn.”

Teamwork

Het team achter de show benadrukt het belang van diversiteit in het presentatorenteam en is verheugd met de toevoeging van Caroline. Fysicaprofessor Nick Schryvers legt uit: “Een wetenschappelijk verantwoorde show presenteren is niet evident. Je hebt er de kennis voor nodig én je moet kunnen entertainen. We waren heel blij toen we in Caroline de beide talenten zagen. Maar uiteraard zijn we even blij met het engagement dat de twee andere presentatoren op zich hebben genomen: Lennart Fernandes, die al twee shows in 2021 presenteerde, en de tweede ‘nieuweling’ Lucas Levrouw, die net als Caroline en Lennart twee shows voor zijn rekening neemt.”

Duurzame interacties

Naast kernfusie staat ook de klimaatkwestie centraal in de show. Leerlingen hebben de kans om voor en na de show wetenschappelijke infostanden en demonstraties te bezoeken, waar ze met onderzoekers van de Universiteit Antwerpen in gesprek kunnen gaan. Ook de andere activiteiten zoals de Grote Energiequiz en de Energiepitches, TED Talk-achtige presentaties over verschillende energieproblematieken, bieden meer info aan de studenten.

Auteurs | Caro Storms, Luna Pouliart, Levi Horemans

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Meisje met hoofddoek als leerkracht
Verbod op religieuze kentekens beperkt aantal stageplaatsen voor studenten