digitaliseren bib

KU Leuven Bibliotheken en Google digitaliseren 70.000 boeken in digitaliseringsproject 

KU Leuven Bibliotheken en Google Books zullen in de komende twee jaar meer dan 70.000 boeken digitaliseren. In het kader van het Google Books-digitaliseringsproject worden de boeken opengesteld voor het grote publiek. “Het blijft belangrijk dat wij met onze wetenschappelijke collecties een dam openwerpen tegen fake news”, vertelt Hilde van Kiel, directeur van KU Leuven Bibliotheken.

De KU Leuven digitaliseert in de volgende twee jaar samen met Google meer dan 70.000 boeken. In het kader van het Google Books-digitaliseringsproject worden de boeken opengesteld voor het grote publiek. Het internet zal de komende twee jaar bevolkt worden met onderbouwde wetenschappelijke content, waardoor de strijd tegen fake news wordt aangegaan. 

De Universiteit zet al langer in op digitalisatie, de voorbije jaren werden al 6.000 boeken en documenten gescand en openbaar gemaakt. Het is voor KU Leuven de eerste keer dat het project op grote schaal wordt uitgevoerd. Door de gedigitaliseerde collecties te delen op het Google Books-platform, wordt het bereik vergroot.

Deze samenwerking biedt een unieke kans om aanzienlijke vooruitgang te boeken in de digitalisering van de historische collecties van KU Leuven.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
gebed
De priester in mijn bed