Trein die passeert

Stad Antwerpen pleit voor heropening treinstation Antwerpen-Linkeroever

Deze foto toont het verlaten station Antwerpen-Linkeroever, ooit actief van 1970 tot 1984. Te midden van snelwegen onthult de afbeelding de verwaarloosde staat van de perrons en overwoekerde trappen. Recent overwoog de stad Antwerpen onder leiding van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en TreinTramBus een tijdelijke heropening tijdens tramspoorrenovaties.

Er is sprake van een tijdelijke heropening van dit spookstation. Deze overweging komt er door de plannen van een renovatie van tramsporen onder de Schelde, wat de oeververbinding zal onderbreken. Kenners beschouwen het idee als ‘utopische luchtfietserij’ vanwege aanzienlijke kosten en de reeds bestaande overbelasting van treinen op lijn 59, met twee stoptreinen en drie intercitytreinen per uur.

De foto belicht de paradox van het station: eens een handige verbinding voor Gazet van Antwerpen-medewerkers, nu een ontoegankelijke ruïne die in schril contrast staat met de overwegingen voor heropening. De verweerde perrons, overwoekerde trappen en graffiti-getekende omgeving weerspiegelen de uitdagingen en onzekerheden rond dit vergeten station.

Auteurs | Nathan Loos, Rik Van Echelpoel

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Halloween in tijden van isolatie