Zangeres Jessica Bouhez achter een microfoon

Zangeres Jessica Bouhez voor de eerste keer in concertzaal Trix: “Volledig voor mijn passie gaan”

Het gaat hard voor zangeres Jessica Bouhez. Op 1 december mag ze openen voor Lady Blaxx in Trix, een hoogtepunt in de carrière van de Antwerpse singer-songwriter. Ze kijkt terug op hoe ze dit bereikt heeft.

Jessica, morgen sta je op het podium in Trix. Voelt dat als een droom die uitkomt?

“Absoluut! Het klinkt heel stom, maar het eerste waar ik aan dacht is het grote lichtgevende bord dat voor Trix staat, waar alle aankomende concerten op staan. Dat mijn naam daar ook tussen gaat staan, vind ik te gek voor woorden. Trix is zo een coole locatie en stond altijd op mijn verlanglijstje. Dat kunnen afvinken voelt geweldig. Ik denk dat het sowieso iets is waar je als artiest naar toewerkt.”

Hoe ben je in het voorprogramma van Lady Blaxx beland?

“Lady Blaxx zocht nog een voorprogramma voor haar optreden, en mijn label heeft mij hiervoor ingeschreven. Uiteindelijk ben ik dat geworden. Eigenlijk heel toevallig. Ik denk dat vooral het geluk in mijn voordeel heeft gespeeld toen. (lacht)”

Je nam deel aan The Voice. Heeft dat je carrière een boost gegeven?

“Zeker wel. The Voice heeft deuren geopend en gaf me de contacten die ik nodig had. Het feit dat ik op tv ben geweest heeft me een ongelooflijke fanbase opgeleverd en de mogelijkheid om mijn muziek met de wereld te delen. Dus ook al ben ik niet gewonnen, het hield veel voordelen in.”

Naast jouw muziekcarrière ben je ambassadeur voor JEZ!, het jongerencollectief van o.a. Q-music, doe je aan slam poetry en studeer je voltijds. Hoe houd je dat in balans?

“Het is een uitdaging, maar mijn weekends behoud ik volledig voor muziek. In de week ben ik volop voor JEZ! en voor school bezig. Mijn slam poetry staat momenteel op een laag pitje, omdat ik van mijn zangcarrière prioriteit heb gemaakt. Door opofferingen te maken, probeer ik zo alles in balans te houden en volledig voor mijn passies te gaan.”

Komen er nog andere optredens of projecten aan?

“Ik heb net mijn eerste album afgemaakt. In het voorjaar van 2024 komt dat uit, met bijhorende releaseshow natuurlijk. Het is allemaal heel spannend voor mij. Ik kijk er ontzettend naar uit.”

Foto door @DV Media & Fotografie

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bibliotheken zorgen voor sprankel hoop na sluiting volledige cultuursector