Foto aankomende tram in centrum Amsterdam

Antwerpse trams zijn onvoldoende betrouwbaar, hoe zit dat in Amsterdam?

Uit onderzoek van Ringland en TreinTramBus blijkt dat veel reizigers in Antwerpen onnodig lang stil staan met de tram. Hoe zit dit bij onze noorderburen?  

In Amsterdam worden lijnen geschrapt door personeelstekorten, dit meldt het GVB, het openbaarvervoerbedrijf in de stad.

Het GVB zegt dat vertragingen in een grote stad als Amsterdam onvermijdelijk zijn. De trams kunnen stilstaan door werkzaamheden, evenementen, demonstraties of oponthoud door andere weggebruikers.

Kritiek tramreizigers

De kritiek die het vaakst bij reizigers naar voor komt is dat het GVB niet op tijd laat weten wanneer er ritten wegvallen.

“Ik heb wel erg vaak dat ik op een tram sta te wachten en dat op het laatste moment gemeld wordt dat de rit uitvalt”, tramreiziger Amsterdam

Toch blijkt uit een recent rapport van CROW dat het tramverkeer in Amsterdam alsnog een tevredenheidscore van 7.9 krijgt.

Oplossingen

Uit een interview met het GVB blijkt dat er wordt gewerkt aan de infrastructuur. Trams rijden frequent en er is actuele reisinformatie voorzien via de borden aan de haltes. Toch zeggen reizigers dat deze informatie soms te laat komt.

Voor het personeelstekort wordt er ingezet op extra investeringen in het proces om mensen aan te nemen. Dit voorjaar vermeldde het GVB op hun site, te zijn gestart met een GVB Recruitmentcenter, hierdoor gaan verwelkomingen van werknemers terug in stijgende lijn.

Auteurs | Haroun Belmahi, Luna Delafonteyne, Lies Neirinckx, Lune van der Putte en Quinten van Vorstenbos

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“De coming-out van mijn nicht gaf me een boost”