“Wil je met ons mee naar de Olympische Spelen deze zomer?” Ja duh! Dit was mijn stage bij het BOIC

Bonjour Paris! Toen ik nog maar net het mailtje kreeg dat het BOIC, het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, stagiairs zocht om het contentteam te versterken, was mijn motivatiebrief al verstuurd. En maar goed ook, want een halfjaar later kan ik zeggen dat de stage geweldig was én ik een ticket naar Parijs heb gescoord.

Mijn eerste dag

‘Welkom Joline’. Ik was nog maar net, na een lange treinrit weliswaar, aangekomen aan het BOIC in Brussel, toen ik mijn naam op een groot scherm zag. Oef, ik kende er nog niemand, maar ik voelde me er al meteen welkom. Vol bewondering keek ik naar de Olympische ringen, de aftelklok naar Parijs en de lange lijst aan Belgische Olympische medaillewinnaars aan de muur. Na een ontmoeting met de andere stagiairs en de vele ex-Olympiërs die er werken, kon de stage beginnen!

Mijn eerste publicatie

“Judoka en Olympische medaillewinnaar Charline Van Snick stopt met judo, maak maar een filmpje voor de socials”. Yes sir! In de eerste week van mijn stage dook ik al in de archieven van de Olympic Library op zoek naar de perfecte videobeelden. Charline Van Snick is niet zomaar een atleet, mijn taak dus om haar te eren met een mooie reel op Instagram. Goedgekeurd door Charline zelf in de comments, missie geslaagd!

Een bijzondere ontmoeting

Naast de vele ex-Olympiërs en topsporters die zelf bij het BOIC werken, kreeg ik de kans om bokser Victor Schelstraete, wereldkampioene én Olympische medaillekandidaat in taekwondo Sarah Chaâri en nog veel meer topatleten te spreken over hun parcours. Maar het ultieme starstruck-moment? Toen ik mee mocht naar de atletiekpiste indoor in Louvain-La-Neuve, in de week van het wereldkampioenschap indoor atletiek. Overal waar ik keek zag ik mijn idolen trainen voor het belangrijke weekend. Heel cool als je dan vier dagen later de Tornados naar goud ziet lopen en bewondert hoe België er tegen de verwachtingen in zoveel medailles scoort. 

Veel geleerd

Ik heb vooral geleerd dat topsporters ook maar mensen zijn, met vaak buitenaardse prestaties, dat wel. Ik merkte ook dat je niet bang hoeft te zijn om al je ideeën, hoe gek ze ook zijn, op tafel te gooien. Want voor je het weet mag je die zelf uitwerken. Veel vragen stellen en geëngageerd meewerken heeft ertoe geleid dat ik tijdens de Olympische Spelen in Parijs drie weken lang mee content zal maken voor Team Belgium en vanop de eerste rij zal supporteren voor al die talenten (normale mensen dus, maar toch…).

Anekdote

Alle atleten krijgen een gala-outfit voor de iconische openingsceremonie deze zomer. Die outfits werden gepast in het gebouw van het BOIC. Van sportjournalist naar modeadviseur dan maar! Samen met hun mama beoordeelde ik de outfit van verschillende vrouwelijke atleten. Ook dat is een stage bij het BOIC. 

Oeps foutje

Buiten een val van een gladde roltrap en het morsen van koffie is mijn parcours zo goed als vlekkeloos verlopen. De grootste uitdaging was misschien wel de taal. Iedereen die er werkt spreekt namelijk Nederlands én Frans. Het was dus altijd een verrassing in welke taal iemand je ging aanspreken. Maar dat Frans ga ik deze zomer goed kunnen gebruiken. Paris, j’arrive!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Plenary European Parliament Brussels
The European Union in times of conflicts, is this the Beginning of the End?