Hockeymedaille Belgische Hockeybond

‘Historisch Brons’ en ‘Best of The Rest’

De wereldkampioenschappen voor de U21 zitten erop. Tijd om de balans op te maken van de Belgische prestaties. En hoe beter beginnen dan met een historisch resultaat?

De Young Red Panthers doorliepen de groepsfase met enig gemak, waarna het ook nog Japan versloeg in de kwartfinale. In de volgende ronde moesten ze er wel aan geloven na shoot-outs tegen Argentinië. De teleurstelling hebben ze snel aan de kant geschoven en in de wedstrijd voor het brons verpulverden ze de Engelsen met 7-0. Een historisch moment want voordien waren ze nog nooit hoger geraakt dan een zesde plek op een WK.

Best of the rest

Bij de Young Red Lions begon het minder soepel. Zij werden derde in hun groep met toplanden als Nederland en Pakistan, waardoor ze niet doorstootten naar de kwartfinale. In de plaatsingswedstrijden die daarop volgden, konden ze zich nog wel naar een negende plaats vechten. The best of the rest. Ondanks de negende plaats mogen ze toch tevreden zijn met hun toernooi, vindt Jack Vloeberghs (Herakles), die verkozen werd tot man van de match in de wedstrijd om de negende plek tegen Zuid-Afrika.

Goals, goals, goals

Voor doelpunten moeten we de komende jaren geen angst hebben. Bij zowel de heren, Hugo Labouchere (Oree), als de dames, Astrid Bonami (Gantoise), kaapten de Belgen de topscorerstitel mee. Daarnaast zag Max Luyten (Dragons) een van zijn goals, een geweldige inglijdende tip-in, viraal gaan. Gilles Verdussen, assistent-coach bij de Young Red Panthers, wijst ook op de verdediging, die met maar twee tegendoelpunten, gezien wordt als de beste van het toernooi. Hij ziet een vijftal speelsters in zijn ploeg met de potentie om bij de Red Panthers te komen. Een rooskleurige toekomst voor het Belgische hockey.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Corruptie in Congo: “De media zitten daar in een moeilijk parket”