Confettikanonnen en hilariteit : welkom op de redactie van Studio Brussel

Tijdens mijn negen weken durende stage bij Studio Brussel heb ik een dynamische en leerzame tijd beleefd. Vanaf de eerste dag werd ik, letterlijk, ondergedompeld in de energieke sfeer van de redactie. Ik werkte aan diverse projecten, waaronder mijn eerste publicatie op dag twee(!), en ontmoette inspirerende mensen. Deze stageperiode was een waardevolle en onvergetelijke ervaring vol ontwikkeling en plezierige momenten.

Mijn eerste dag

Op mijn eerste dag kreeg ik meteen de opdracht om de hele dag Nona te filmen, omdat Xander confettikanonnen ging lanceren. Tussen de rondleidingen door en het leren kennen van iedereen, moest ik soms snel mijn telefoon tevoorschijn halen om Nona’s reacties vast te leggen. Een dag vol knallen, letterlijk. Ik werd zeer hartelijk ontvangen op de redactie, en het was leuk om er meteen in te mogen vliegen. Hierdoor voelde ik me snel een deel van het team.

Mijn eerste publicatie

Mijn eerste publicatie volgde al meteen de volgende dag, op mijn tweede stagedag. De video van Xander vs. Nona moest online komen. Op dag twee zat ik al een video te monteren voor de TikTok van Studio Brussel, uiteraard met de nodige opvolging en feedback. Het was erg spannend om de video online te zien komen, en gelukkig werd hij zeer positief ontvangen door het publiek.

Een bijzondere ontmoeting

Tijdens mijn stage heb ik veel gasten kort ontmoet. Sommige heb ik mogen fotograferen voor de socials. De leukste ontmoeting was met Wim Willaert, een zeer aangename man die iedereen bij aankomst een knuffel en kus gaf. Hij was ook geïnteresseerd in wie ik was en wat ik doe, en we hadden een fijn gesprek. Ook ontmoette ik Elodie Gabias tijdens de Billie Eilish-special, wat een unieke kans was. Samen met Michèle Cuvelier beluisterden we het nieuwe album en begeleidde ik dit vanuit het online team. Omdat het later op de avond was, deed ik dit zelfstandig.

Veel geleerd

Ik had het zelf niet verwacht, maar ik heb in deze twee maanden enorm veel geleerd. Het dagelijks gebruik van Photoshop en Premiere Pro heeft mijn vaardigheden naar een hoger niveau gebracht. Ik kan nu dubbel zo snel monteren en gebruik verschillende sneltoetsen. Werken op een echte redactie is ook een ervaring op zich, en het was een eer om dit bij Studio Brussel te mogen doen. Al mijn vaardigheden zijn verbeterd ten opzichte van het begin van mijn stage. Het was een zeer fijne periode waarin ik veel leuke mensen heb leren kennen. Het was ook verfrissend om korte video’s te maken voor sociale media. Op school zijn het vaak langere journalistieke stukken, maar bij Studio Brussel mochten de video’s kort en grappig zijn, wat een nieuwe en leuke manier van werken was.

Anekdote

Mijn verjaardag viel op een vrijdag tijdens de stageperiode en ik had gehoord dat je dan moest trakteren op de redactie. Dus had ik de avond ervoor twee cakes gebakken. De cakes werden zeer enthousiast ontvangen en waren snel opgegeten. Tijdens de dagelijkse redactievergadering kreeg ik een prachtig gezang van de hele redactie, en Fien Germijns zong zelfs door een megafoon. Het was een zeer verwarmend moment dat ik niet snel ga vergeten.

Oeps, foutje

Een typefout in de ondertiteling is denk ik een van mijn weinige foutjes. De video werd snel verwijderd na het ontdekken van de fout. Helaas was het wel een actuele video en had ik mijn laptop die dag niet mee naar huis genomen, waardoor de TikTok niet opnieuw online kwam. Na deze fout triple checkte ik elke video op spellingsfouten.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kar-wash