leerling voor interimbureau Vivaldis

15.000 jongeren staan op de werkvloer voor YOUCA Action Day

Op YOUCA Action Day helpen Vlaamse en Brusselse leerlingen een dag mee op de werkvloer. Het loon dat ze hiermee verdienen, wordt gedoneerd aan jongerenprojecten die zich inzetten voor de bevordering van een gezonde leefomgeving. “Er zijn helaas heel veel jongeren die niet kunnen opgroeien in een buurt die op hun maat gemaakt is, en die niet echt jong kunnen zijn”, zegt Kaisa Vannimmen, communicatieverantwoordelijke bij YOUCA.

De YOUCA Action Day is een initiatief van Youth for Change and Action. Op 17 oktober komen leerlingen uit maar liefst 220 middelbare scholen massaal samen om actie te ondernemen tegen verschillende maatschappelijke uitdagingen. Dit jaar werkt de organisatie rond het thema: recht op een schone, gezonde en duurzame buurt.

YOUCA steunt met deze donaties drie verschillende projecten. “Enerzijds steunen we een jongerenproject in Burundi. Een jongerenorganisatie genaamd Spring Communities doet er in Burundi alles aan om er een mooie en gezonde omgeving van te maken om in op te groeien. Anderzijds steunen we ook een project in Gaza, dit op speciale aanvraag van de jongeren. Daarnaast steunen we ook nog scholierenprojecten die de leerlingen zelf hebben uitgedacht. Deze gaan we dan extra financieren.”, verduidelijkt Vannimmen.

Naast het steunen van jongerenprojecten geeft YOUCA zelf ook workshops. Ze geven onder andere een workshop upcycling, waarbij oud materiaal op een creatieve manier wordt hergebruikt. Hiermee spoort YOUCA de jongeren aan om concrete acties te verwezenlijken.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
DAG VAN DE MENSENRECHTEN: “We denken dat Iran Djalali gebruikt als drukkingsmiddel”