zwangerschapstest in rek

De Maakbare Mens opent hulplijn voor iedereen met een kinderwens

De Maakbare Mens introduceert www.ikwileenkind.be, een digitale hulplijn voor personen met een onvervulde kinderwens. De vzw lanceert de website om een plek te creëren waar mensen van alle doelgroepen – hetero’s, holebi’s en alleenstaanden – met vragen omtrent zwangerschap en vruchtbaarheid terecht kunnen. Projectcoördinator Liesbeth Lauwereys: “Er bestaan wel al infopunten over vruchtbaarheidsbehandelingen of onvervulde kinderwensen, maar dat gaat nog te dikwijls uit van het heterokoppel; daar willen wij ons differentiëren.”

De Maakbare Mens ziet steeds meer mensen de weg naar een vruchtbaarheidsbehandeling vinden, mede dankzij hun campagne. Zo maken lesbiennes en alleenstaanden een steeds groter deel uit van deze groep. Bovendien is België koploper wat betreft innovatie in de fertiliteitsgeneeskunde: volgens een onderzoek van De Maakbare Mens en De Verdwaalde Ooievaar wordt één op elf kinderen in Vlaanderen vandaag geboren na een fertiliteitstraject.


De vzw focust zich niet enkel op het medisch traject, maar staat ook klaar voor eventuele financiële en juridische vragen. Ook de pistes van adoptie en pleegzorg zullen ze blijven bespreken met hun patiënten. De Maakbare Mens is er niet enkel om informatie te verstrekken, maar ook om de mogelijkheid te bieden persoonlijke verhalen te delen. Zo hopen ze een stap voor te staan op de traditionele hulpbronnen.

Op de website www.ikwileenkind.be vind je alle informatie terug.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Lichtspektakel De Grote schijn schittert in het Rivierenhof