“Dat ik op mijn 21 meteen mocht beginnen, vond ik top”

Naam: Sofie Roth
Leeftijd: 26
Specialisatie: Geschreven media
Jaar afstuderen: 2011
Job: Eindredacteur en reisreporter bij VAB-Magazine

“Ik heb stage gelopen bij VAB-Magazine, een maandelijks blad dat je gratis krijgt als je bijvoorbeeld een autopechbijstand of reisbijstand hebt bij VAB. De eindredactrice ging op zwangerschapsverlof en toen vroegen ze mij om haar te vervangen. Ik wist dat het maar tijdelijk was. Daarna heb ik een half jaar als redactiecoördinator gewerkt bij GDL magazine, het tweede magazine van Goedele Liekens. Toen de positie van einderedacteur bij VAB weer vrijkwam, kreeg ik een telefoontje en heb ik de job aangenomen. VAB-Magazine schrijft vooral over auto’s, mobiliteit, reizen en gastronomie. Reizen heb ik altijd graag gedaan, maar in auto’s heb ik me een beetje moeten inwerken.”

“Ik lees altijd over verschillende onderwerpen, zo heb ik veel bijgeleerd over auto’s, maar soms kan een hele dag nalezen wat eentonig worden. Gelukkig doe ik meer dan puur het nalezen. Ik kijk mee naar de lay-out, zet samen met collega’s covershoots op en plan reisreportages, zowel in binnen- als buitenland. Soms ga ik ok zelf op reis voor een reportage. Een week weg van je bureau als je er net drie weken hebt gezeten, is wel leuk.”

“Het vaste team waarmee ik werk, vind ik super. Er zit een vaste structuur in mijn job: ik werk van negen tot vijf en niet in het weekend, tenzij ik op reis ben voor een reportage. Dat is handig om je privéleven op af te stemmen. Ik doe gewoon heel graag eindredactie. Dat ik daar op mijn 21 meteen mocht beginnen, vond ik top. Zo vroeg, dat had ik nooit gedacht. Toen ik mijn eerste grote reportage zag in een blad met een half miljoen lezers, dat was een echt topmoment!”

“De journalistiek gaat nog meer digitaliseren. Ik denk en hoop wel dat papier zal blijven bestaan. Het is iets waar mensen altijd naar zullen teruggrijpen. Ik ben geen kenner, maar in de digitale wereld zitten nog veel mogelijkheden.”

Auteur | Redactie Wrap

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
42 Oekraïners opgevangen in het kapucijnklooster op de Ossenmarkt.