Chloé Bauwens
Chloé Bauwens

“Wees meer dan enkel journalist”

Naam: Chloé Bauwens
Leeftijd: 26 jaar
Specialisatie: Geschreven media
Jaar afstuderen: 2012
Job: mode- en beautyjournaliste en styliste Dag Allemaal, Story en TV Familie

“Tijdens mijn opleiding Journalistiek heb ik elk jaar een vrijwillige stage gedaan bij Feeling. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Na mijn opleiding ben ik naar Londen getrokken om een master in Fashion Journalism te behalen.

Ook in Londen heb ik stages gevolgd, bij 1883 Magazine, Tank Magazine en Because London. Casting director Natalie Joos bracht mij naar New York. Ik ben vier maanden haar assistente geweest. Dat hield een beetje van alles in. Ik heb toen minder geschreven maar ik heb wel veel geleerd over styling, casting en organisatie. Mijn doel was om in New York te blijven. Dat is jammer genoeg niet gelukt, omdat ik geen visum kreeg van de VS.

Ik had mijn route altijd duidelijk uitgestippeld, maar terug in België heb ik toch even moeten zoeken. Uiteindelijk ben ik als freelancejournalist aan de start gegaan, maar merkte al snel dat freelancen niets voor mij was. Het is een heel onzeker beroep, en ik heb veel zekerheid nodig.

Toen Joepie een journalist zocht, heb ik daar meteen voor gesolliciteerd. Ik wou een vaste job. Mijn focus lag op mode en zij zochten een showbizzjournalist dus ik werd niet aangenomen. Door die sollicitatie wist De Persgroep wel wie ik was. Zo werd ik uiteindelijk de mode- en beautyjournaliste en styliste van Joepie, Dag Allemaal, Story en TV Familie.

Ik doe de interviews die bij de fotoshoots staan, de shoppingpagina’s, de styling van fotoshoots,… Het is een brede job met veel verantwoordelijkheid. Ik wou altijd in de mode verder dus ik ben blij met wat ik nu doe.

Studenten Journalistiek moeten beter geïnformeerd worden over freelancejournalistiek. De wetgeving en boekhouding die erbij komen kijken zijn ingewikkeld. Als je gaat freelancen, raad ik je aan een topboekhouder onder de arm te nemen.

Ik ben trots dat ik koppig ben blijven streven naar een vaste job in de journalistiek. Je moet bereid zijn om buiten je comfortzone te treden. Om meer te doen dan bijvoorbeeld enkel mode. Zeg ja tegen extra werk en wees meer dan gewoon journalist. Je moet volharden, durven spontaan solliciteren en tonen wie je bent. “

Auteur | Sara Himpe

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Featured image Eva Geers
Geen vakantiegevoel