“Het voelt niet als werk, maar ik word wel betaald”

Naam: Sharon Slegers
Leeftijd: 26
Specialisatie: radio
Jaar afstuderen: 2012
Job: Radio 2 Antwerpen

“Tijdens mijn laatste jaar aan de hogeschool heb ik bij Radio 2 Antwerpen mijn stage kunnen doen. Toen die erop zat konden ze me geen contract aanbieden. Ik ben dan werk gaan zoeken maar heb uiteindelijk besloten om verder te studeren aan het RITCS. Op dat moment was het zomervakantie en net toen ik naar de infodag van het RITCS wilde vertrekken belde Radio 2 dat ze een job voor me hadden. Ik heb het aanbod aangenomen en werk hier nog steeds met veel plezier.

Het leukste vind ik dat je alles moet kunnen. In de vijf jaar dat ik hier ben, heb ik het enorm zien veranderen. Toen ik begon, had iedereen zijn eigen taak maar na verloop van tijd is het een all-round job geworden. De ene dag maak ik reportages en de volgende dag lees ik het nieuws. Voor mij voelt het niet als werk omdat ik het zo graag doe, maar ik word er wel voor betaald.

Het grootste nadeel is dat niet iedereen even gemakkelijk met stress kan omgaan, maar ik vind het juist kicken. In september vorig jaar kregen we telefoon van een journalist van De Tijd, met de vraag of het klopte dat de regionale radiohuizen van Radio 2 gingen sluiten. Niemand bij ons wist ergens van, maar in de nieuwe beheersovereenkomst van de VRT stond inderdaad dat onze regiohuizen kleiner moesten worden. Toen was er heel veel stress, maar er kwam ongelooflijk veel reactie op waardoor we mochten blijven.

De grootste evolutie in de radiojournalistiek is de opkomst van podcasts. Mensen willen net als op televisie programma’s on demand, op het moment dat ze tijd hebben en zelf kunnen kiezen. Radio zal goed blijven draaien. Wat doen mensen anders in hun auto? Als wij nieuws binnenkrijgen, kunnen we het meteen geven, en dat is niet het geval bij televisie en geschreven media.”

Auteur | Walewein Hance

Foto | AP Jou

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Halloween in tijden van isolatie