Kawtar Ehlalouch
Kawtar Ehlalouch

“Alles wat je in het traject naar je diploma doet is zoveel meer waard dan een papier”

Naam: Kawtar Ehlalouch
Leeftijd: 21 jaar
Specialisatie: radio

Nog niet afgestudeerd en al live te horen op de radio. Naast schrijven voor Mvslim, presenteren bij Studio Dada en zo nu en dan is werken achter de schermen bij Studio Brussel, studeert Kawtar ook nog eens.  “Spreek mensen aan en doe ervaring op want zo leer je uiteindelijk meer dan achter de schoolbanken”. 

Toen ik na mijn middelbaar ging verder studeren en een studierichting moest kiezen, wist ik echt niet wat ik wou doen. Ik dacht aan iets in de sociale sector, omdat iedereen altijd zei dat dat wel iets voor mij zou zijn. Het was eigenlijk mijn zus die mij in de richting van journalistiek geduwd heeft. Ik ben daar heel blij om. Ik had nooit gedacht dat het mij zo zou liggen.  Ik ben oorspronkelijk journalistiek beginnen studeren met het idee om geschreven media te doen. Maar toen we lessen radio kregen, besefte ik dat gesproken taal mij meer lag. Dan nog eens de combinatie met muziek. Gewoon top! Radio leek mij de ook de richting waar je je creativiteit het meest moest gebruiken. En dat is ook zo.

Ervaring

Ik ben nog niet afgestudeerd maar heb al wel veel ervaring kunnen opdoen. Ik ben zelf op zoek gegaan naar dingen die ik kon doen binnen de journalistiek. Het is echt niet slim om te wachten tot je dat diplomaatje in je handen hebt. Alles wat je in het traject naar je diploma doet is zoveel meer waard dan een papier. Belangrijk is echt om te netwerken met de juiste mensen en dan ook niet bang zijn om die te gebruiken. Spreek hen eens aan, vraag eens of je eens iets kan doen bij hen. Zo heb ik de meeste ervaring opgedaan bij verschillende plaatsen.

Ik ben terechtgekomen bij StuBru door een connectie die ik daar via via gemaakt had. Gelukkig was zij de community manager en had ze ook al wat meer te zeggen bij Studio Brussel. Ik had al een paar dingen bij hun gedaan als gast, dus heb ik er meteen gebruik van gemaakt om eens te vragen of ze niemand extra nodig hadden voor De Warmste Week en zo heb ik daar een korte stage gedaan. Ik heb ook Studio Dada meegedaan maar dat is echt met selecties.

Bij Mvslim ben ik terecht gekomen door zelf een berichtje te sturen naar de oprichters. Ik ben daar als vrijwillige stagiaire begonnen. Later vonden ze mij goed genoeg om mij een job aan te bieden. Dus nu ben ik één van de weinigen in dienst. Dat is toch iets waar ik enorm trots op ben.

Toekomst

Nadat ik afgestudeerd ben hoop ik een job te vinden in de journalistieke wereld. Als dat niet in de radio kan, dan ga ik waarschijnlijk nog wat verder studeren. Wat dat precies zal zijn, weet ik nog niet. Dat zie ik dan wel tegen het einde van de zomer. Ik zie, of hoor mezelf liever, over 10 jaar graag op de radio. Liefst op de zender MNM. Dat is toch 1 van mijn grote doelen voor in de toekomst. Ik mag er nu stage lopen bij Generation M dus dat is al een goede stap vooruit. Maar het blijft afwachten, vrees ik!

Auteur | Byrthe Biesemans

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Lockdown light