“Mijn werk voelt niet als een job”

Naam: Barbara Dzikanowice
Leeftijd: 26
Specialisatie: geschreven media
Jaar van afstuderen: 2012
Job: copywriter en concept provider – Happiness Brussels

“Sinds ik ben afgestudeerd, ben ik niet één dag werkloos geweest. Ik heb in mijn laatste jaar aan AP verschillende reclamebureaus gecontacteerd. Daar zit echt niemand op je te wachten. Als je een baan wilt, moet je opvallen. Dat doe je door zelf te bellen en mee te doen aan wedstrijden. Natuurlijk heb ik ook de bal misgeslagen en werd ik afgewezen. Maar uiteindelijk heeft mijn ondernemerschap me wel iedere keer een job opgeleverd.

Ik kon in 2012 bij de krant starten nadat ik de Prijs van de Minister van Media had gewonnen. Ook aan mijn job bij Happiness Brussels ben ik via een wedstrijd geraakt. Het concept was ‘verkoop een werkloze’. Je mocht één tot drie motivatiebrieven schrijven en als zij werden uitgenodigd voor een gesprek, mocht je naar de volgende ronde. Uiteindelijk werd ik geselecteerd en mocht ik naar een masterclass waar ik twee dagen les kreeg van Jens Mortier en Guillaume Van der Stighelen – twee van de allerbeste reclameprofielen.

Ik heb momenteel een heel druk leven. Ik ben copywriter en concept provider, een heel toffe maar veeleisende job. Er zijn weken dat ik zeventig uren werk. Dat is echt crazy. Het gevaarlijke aan de job is dat je bezig blijft. Ik denk altijd dat ik een beter concept kan verzinnen. Mijn werk voelt ook niet aan als een job. Ik doe het supergraag en krijg er veel voor terug. Er hangt geen werksfeer op het kantoor. We mogen ’s avonds een gin-tonic drinken of een chipje eten. En als we ’s middags wat afleiding willen, kijken we een aflevering van Family Guy. Dat is belangrijk voor onze creativiteit.”

Auteur | Barbara Dzikanowice 

Foto | Charlotte Vossen

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
3 vrouwen op een bank
“Durf hulp te vragen”