“De future is online”

Naam: Martyna Majchrzak
Leeftijd: 23
Specialisatie: Online media
Jaar afstuderen: 2016

Met 8.617 volgers op Twitter en 4.542 op Instagram kan je Martyna –online beter bekend als ‘Sushi’ – geen nobody noemen in de wonderlijke wereld van social media. “Social media is de toekomst”, zegt ze vastberaden. Daar kunnen we haar geen ongelijk in geven.

“Ik ben altijd héél nieuwsgierig geweest. Journalistiek leek me dan op het lijf geschreven en dat is zo. Je werd altijd uit je comfort zone geduwd. Zo leerde ik me interesseren in onderwerpen waar ik anders mezelf nooit in zou verdiepen. Het is héél belangrijk dat je je naast je studie onderdompelt in enkele onderwerpen.

Van nature uit ben ik een inventief persoon en dat kwam goed uit voor mijn stage bij Charlie Magazine. Ik zocht altijd een houvast, maar bij Charlie Magazine lieten ze me mijn ding doen en zo leerde ik snel mijn weg te vinden en kon mijn creatief proces evolueren in het journalistieke verhaal.

Nadat ik afstudeerde wou ik eerst enkele jaren reizen. Daarom werk ik nu in de horeca om mijn reizen te betalen. Daarna ga ik solliciteren voor een job als beheerder van social media van bedrijven. Ik weet direct welk beeld, quote of foto op welk platform moet. Dat hielp me ook doorheen mijn studie. Ik ben héél bewust met content bezig. Daarom was het voor mij ook logisch om te kiezen voor online. Het is goed dat nu iedereen die journalistiek op AP studeert die richting krijgt.

Ik ben heel blij dat ik voor journalistiek heb gekozen. Ik verlegde mijn grenzen en kon mijn kwaliteiten ten volle benutten voor mijn opdrachten. De journalistiek is aan het veranderen. Ik raad iedereen aan om de trends in social media te volgen zodat je niet verrast wordt!”

Auteur | Arno De Meulder

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Vocale steun van de supporters overstijgt het financiële”