jari van gijsel make up

Jari (18): “Ik verblind de buschauffeur met mijn highlighter”

Steeds meer mannen dragen make-up. Beautymerken spelen handig daarop in en brengen sinds
enkele jaren make-uplijnen voor mannen uit. Jari kent ze allemaal. Hij ontpopte zich van een
natural beauty tot een ware beauty king.

jari van gijsel make up
Jari Van Gijsel

“Natuurlijk was ik zenuwachtig toen ik de eerste keer make-up probeerde. Wie zou dat niet zijn? Ik jatte stiekem de make-up van mijn mama en bekeek make-up tutorials op YouTube. ‘How to get a sugar daddy makeup tutorial’ van Jeffree Star is er zo een, al ging ik toen nog niet zo extreem. Ik begon subtiel: een beetje concealer, wenkbrauwgel en klaar. Later kwamen daar lipgloss, highlighter, glitter in mijn ooghoeken, enzovoort bij. Het heeft een poos geduurd voor ik er echt de straat mee op trok, maar nu verblind ik de buschauffeur met mijn highlighter.”

Samen sterk

“Make-up kopen is een ander verhaal. Meestal ga ik voor de veilige optie: online bestellen en thuis laten leveren. In de winkel kijken mensen nogal eens raar als ik aan de make-upafdeling sta. Met een vriendin shoppen durf ik dan weer wel. Ik denk dat het gewoon fijn is om iemand aan je zij te hebben omdat je dan het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat.”

Doe waar je je goed bij voelt

“Mensen denken dat jezelf opmaken vrouwelijk is, omdat de maatschappij dat heeft opgelegd. Maar het is iets universeels, voor alle leeftijden, kleuren en dus ook geslachten.

Kleding dragen we al zo lang, en daarin willen we ons goed voelen. Ik beschouw mijn make-up als een kledingstuk. Als ik make-up draag, zit die dan op  jouw huid? Nee. Het enige wat mijn highlighter doet, is blinken. En als dat iemand stoort, moet die maar de andere kant op kijken of een zonnebril dragen.” 

Auteurs | Jana Huysmans

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Prosit Corona