Van links naar rechts: Louise Anthonissen, Hasan

“Op weg naar België werd mijn diploma gestolen”

Hasan

“Ik ben geboren en getogen in Syrië, maar ben vier jaar geleden omwille van de oorlog met mijn familie naar België gekomen. Ik woon hier graag, de bevolking is vriendelijk en stipt, maar ik vind het wel opvallend dat het soms moeilijk is om contact te leggen met Belgen. Ze zijn vaak gesloten en eerder op zichzelf.

De taal vind ik ook niet makkelijk, maar wel mooi. Hoewel ik Arabisch natuurlijk nog steeds het allermooiste vind.

Op dit moment werk ik in een restaurant, maar vroeger was ik dierenarts. Op weg naar België werd de rugzak met daarin alle belangrijke documenten, inclusief mijn diploma, gestolen. Daardoor is het nu niet meer mogelijk om als dierenarts te werken, maar ik hoop wel om het hier ooit opnieuw te kunnen doen. Daarnaast hoop ik ook dat mijn gezin en ik hier nog lang gelukkig kunnen blijven leven en dat mijn kinderen kunnen gaan studeren.”

Auteur | Louise Anthonissen

Elk jaar laten honderden mensen hun thuisland achter om een nieuw leven op te bouwen hier in België. Atlas begeleidt hen bij de inburgering in Antwerpen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De studenten van Thomas More kwamen langs
RecAP van een fotogenieke tweede dag: “Ik zie alleen maar voordelen”