zwangerschap in tijden van corona

Femke (18): “Het voelt een beetje als zwangerschapsverlof”

Op 1 april wordt Femke De Praeters bevalling ingeleid. Natuurlijk was ze al thuis omwille van haar zwangerschapsverlof, maar toch voelt dit niet helemaal hetzelfde. 

zwangerschap in tijden van corona
Femke De Praeter

“De laatste loodjes wegen het zwaarst, zeggen ze. Maar geloof mij, door heel de coronasituatie is het loodzwaar. Het thuiszitten ben ik al gewoon van het zwangerschapsverlof, maar het is toch maar met een klein hartje nu. Zeker omdat mijn vriend veiligheidsagent is en dus paraat moet blijven. Geen enkele mama of aanstaande mama wil dat haar kind besmet raakt.”

“Thuis bevallen is jammer genoeg geen optie. Ik heb zwangerschapsdiabetes. Dat is dus te gevaarlijk voor de baby en ook voor mezelf. Daarom word ik op 1 april ook ingeleid. Door de diabetes mag ik zeker niet over tijd gaan. Normaal gezien was ik uitgerekend voor 4 april. De consultaties gaan nu ook niet meer door.  Ik moet nu telkens naar de thuispraktijk van de gynaecoloog .” 

“Gelukkig had ik al genoeg pampers, kledij, fruitpap, … ingeslagen. Ons zoontje gaat zeker niets tekortkomen. Omdat ik toch al een poos binnen zit, heb ik ook tijd gehad om de babykamer in orde te brengen, grote kuis te houden, kasten uit te pluizen, kleding te sorteren, enz.” 

“Op dit moment zal ik blij zijn als hij gezond en wel geboren is maar ik blijf het positief bekijken: over 10 jaar kunnen we hem wel een spannend verhaal vertellen over hoe hij geboren is, midden in een pandemie.”

Auteurs | Jana Huysmans

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
foto van een deel van een boerderij
Lokale landbouwers niet genoeg gehoord bij erkenning drie nationale parken