5 Tips om je bezig te houden tijdens de quarantaine

Gedurende vijf weken je niet te vervelen, het is niet voor iedereen weggelegd. Naast het nuttige schoolwerk en thuiswerk zal je merken dat je nog veel tijd overhebt, maar hoe kan je deze tijd nu doden.  Hier zijn 5 tips om je bezig te houden tijdens de quarantaine.

Tip 1. Ruim je kamer/Huis op.

Op het eerste gezicht lijkt dit een niet al te toffe tip, maar je zal er toch veel voordelen van ondervinden. Ten eerste ben je nuttig bezig. Je hebt tijd genoeg dus dan kan je eindelijk dat ene kastje of dat ene plekje in je huis opruimen. Ten tweede kan je wel verborgen schatten vinden. Neen, geen echte goudstaven maar spullen die leuke herinneringen oproepen, zoals een oude foto met vrienden die al jaren onder de rest van de troep liggen. Misschien vind je ook wel iets waar je al jaren naar op zoek bent, twee vliegen in één klap dus. En ten slotte je krijgt er een goed gevoel van. Niets is toch beter dan in een opgeruimde kamer of opgeruimd huis binnen te stappen. Als je dus even doorzet, word je beloond met een fantastisch goed gevoel.

Tip 2. Leer iets nieuw.

Wil je al altijd gitaar leren spelen of lijkt een taart bakken echt iets voor jou, waarom doe je het nu dan niet? Je hebt tijd genoeg, en er is genoeg om te leren. Je moet ook niet per se iets fysiek nieuw leren maar je kan ook je kennis aanscherpen. Ben je altijd al op de een of andere manier geïnteresseerd geweest in een onderwerp dan is het nu de tijd om hier meer over te leren. Pak dus die rondslingende gitaar eens vast of lees eens wat in die bestofte encyclopedie.

Tip 3. Gezelschapsspelletjes.

‘s Avonds kan je naar de televisie kijken, of asociaal op je smartphone tikken, maar je kan ook een gezelschapsspel spelen. Neem met je gezin plaats aan tafel, word Momoplymiljardair en hak het leger van je ouders in de pan bij Risk. Daarnaast stap je uit je sociale media bubbel en is er weer de kans om met je gezin te praten zoals voorheen. Opgelet: schrap deze tip meteen als je niet tegen je verlies kan.

Tip 4. Ga eens sporten.

Hoe vaak heb je al gezegd, “vanaf volgende week ga ik joggen”, wel dan is het nu je kans. Trek je loopschoenen aan, ga naar het park en begin aan je jog avontuur. Met de maatregelen die genomen zijn is het verplicht dat je dit alleen doet of met 1 iemand erbij. Dit gaat je fysiek niet enkel ten goede komen, maar je mentale zelf gaat hier ook een mentale boost van ondervinden.

Tip 5. Afspreken met vrienden.

Neen, je mag niet fysiek afspreken met vrienden, maar je kan wel videochatten met elkaar. Dit lijkt wat onwennig, maar je zal er al snel de fun van inzien. Je ziet elkaar terug, je kan je verhalen delen en liefhebbers van de roddelkunst, je hebt tijd genoeg!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Na 8 jaar zijn de Reuzen terug in Antwerpen