Lang leve de handgel!

Op donderdag 12 maart werden de eerste maatregelen, die de verspreiding van het COVID-19 virus moeten indijken, verkondigd op een persconferentie. De persconferentie werd live uitgezonden op VTM. Vanaf dat moment werd het duidelijk dat de ziekte België had bereikt en serieus moest genomen worden. De weken ervoor leek het nog zo ver van ons bed, corona was enkel in China een gevaar en in Italië was het aan het opkomen maar het had België nog niet bereikt.

Ik ben student in Antwerpen en was donderdag 12 maart op kot. Ik kreeg via sociale media verschillende berichten aan dat mensen snel naar de winkel moesten gaan want België zou diezelfde avond nog in lockdown gaan. Ik nam deze berichten serieus en belde mijn ouders. Ik ging normaal die avond nog uit maar ben toch maar naar huis gekomen, kwestie van het zekere voor het onzekere te nemen. De media hadden ondertussen de berichten, die rondgingen in Vlaanderen, ook opgemerkt en zeiden dat het ‘fake news’ was. Die avond werd geen lockdown bekendgemaakt, wel werden degelijke maatregelen genomen.

Mijn ouders waren altijd heel kritisch tegenover het coronavirus en namen het niet altijd even serieus. Na de persconferentie begonnen ze de ernst ervan in te zien. Het gevolg: mama en papa die de volgende dag thuiskomen met wel 3 verschillende bussen handgel en handzeep. Onze handhygiëne zal de komende dagen dus ruimschoots in orde zijn.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Tuincentra blijven échte kerstbomen verkopen, ondanks daling vraag