Sport in uw kot!

Bijna een week in lockdown, andere irritaties en ergernissen borrelen op. We maken het beste er van, en proberen de voordelen van de lock-up in te zien. We proberen oplossingen te verzinnen voor problemen die we ondervinden. Naast het weinige sociaal contact, is voldoende bewegen moeilijk.

Het gewone dagelijks bewegen is voor vele ook weg gevallen, wandelen naar school of fietsen naar de tram. Van klaslokaal veranderen en misschien nieuwsjagen in het stad. In 1 dag was dat niet meer mogelijk.

Al mijn vroegere bewegingsvormen zijn weg, de sportschool is gesloten, de danslessen afgelast en  de wedstrijden uitgesteld. We zitten nu heel de dag thuis, als we zelf geen initiatief nemen, is het meeste beweging op de dag de trap op en af lopen. Daarom was het zeker tijd voor actie.

Op sociale media worden er door verschillende sportscholen work-outs geplaats om hun klanten toch een vorm van sport te geven. Er zijn ook andere mensen die leuke challenges verzinnen om uit te proberen. Als we in het gezin er een leuke zien tussen staan, proberen we deze wel eens uit.

Een wandeling maken telt ook als sport, één keer per dag de benen strekken al is het maar voor 10 minuten. Persoonlijk probeer ik elke dag een uur buiten te gaan wandelen met mijn mama. Een frisse neus halen na als dat binnen zitten kan zelfs meer deugd doen dan het wandelen zelf. Voor de iets sportievere is joggen natuurlijk ook een optie.

Er zijn nog veel andere opties waar ik niet aan denk, toch vind ik dit een goede start om bezig te zijn en je lichaam toch een beetje beweging te geven.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Foto van iemand die vapes koopt
45% van de Belgische rokers stapt over naar vape voor gezondheid