Branko (20): “Het is een dubbel gevoel”

Student grafisch ontwerper Branko (20) zit al twee maanden in Amsterdam zonder familie en vrienden. “Het plan was dat ik eens een weekend naar huis ging of dat er eens iemand op bezoek kwam”. Corona heeft ervoor gezorgd dat hij geïsoleerd is in een stad waar hij niemand kent.

“Oorspronkelijk ging ik naar Wuhan (China) om daar stage te doen maar door corona was dat geen optie meer en moest ik een oplossing zoeken.” Legt Branko uit. Die heeft hij gevonden in Amsterdam maar zijn school heeft hem verboden om tijdens de lockdown de stage uit te voeren op verplaatsing. “Ik kan voorlopig mijn dagen nog wel vullen maar het wordt moeilijker.”

Nederland

“Hier in Nederland zijn de maatregelen niet zo streng als in België, de parken en kledingwinkels zijn open”. Zegt hij. Dit heeft volgens hem een gevolg voor het gedrag van de mensen en op zijn eigen dagindeling: “Ze volgen de regels hier beter en daardoor dat ze de maatregelen ook niet verstrengen en daar ben ik blij om want zo kan ik naar het park om daar een boek te lezen.”

Contact met bekende gezichten

Door corona kan hij geen netwerk uitbouwen in Amsterdam en dus vindt hij contact met het thuisfront belangrijk “Wekelijks Skype ik met men ouders en om de twee dagen doe ik dat met een vriend of vriendin.” Aldus Branko. Maar het contact met thuis geeft hem toch een raar gevoel: “Het is dubbel want ik mis het fysieke contact zoals een knuffel maar aan de andere kant vind ik de zelfstandigheid wel fijn.” (BM)

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Antwerpen viert bevrijding