Alles is tijdelijk

Plots valt heel ons sociaal leven even stil. We zitten heelder dagen thuis en de verveling slaat bij menig Vlaming stillaan toe. In wat volgt een aantal goede tips om jouw Coronacrisis zo aangenaam en nuttig mogelijk te maken.

Stel doelen

Het heeft geen zin om alle dagen in de zetel weg te kwijnen. Wees streng voor jezelf. Neem je kalender erbij en maak een planning voor de komende weken. Hoe ziet je dag eruit? Wat wil je verwezenlijken? Dit kan je relateren aan werk, school of persoonlijke doelen. Als je er bijvoorbeeld van droomt om een marathon te lopen, dan is het NU de tijd om actie te ondernemen. Trek die loopschoenen aan en begin te lopen zoals de Keniaan Eliud Kipchoge!

Geniet dubbel van de ‘qualitytime’ met je gezin

In ons dagelijks leven schiet er vaak weinig tijd over om eens lekker te genieten van je gezin. We zijn allemaal heel druk bezig met belangrijke bijzaken. Die vallen nu grotendeels weg en dat maakt tijd vrij. Had je vrijdagavond een dinertje met het werk gepland? Ging je weer op café met maten? Allemaal dingen waar je al dan niet naar uitkeek, die door Corona genadeloos wegvallen. Gelukkig kan je die vrijdagavond ook met je gezin doorbrengen. Speel eens een leuk gezelschapsspel, kijk een leuke filmklassieker,… . Maak er een fantastische avond van en geniet van de mensen die jou nauw aan het hart liggen.

Doe datgene waar je nooit de tijd voor vond

Iedereen heeft wel een boek dat hij of zij altijd al wou lezen, maar nooit de tijd en laat staan de energie voor had om eraan te beginnen. Of die serie op netflix, die je nooit wou opzetten om niet in een ‘bingewatchroes’ te geraken. Begin eraan en geniet ook hier weer voor de volle 100 procent, want ja ‘elk nadeel heb zijn voordeel’ zei meneer Cruyff ooit.

Doe aan zelfreflectie

Ben je tevreden met wie je bent? Met wat je doet in het leven? We staan er vaak niet voldoende bij stil. Het leven flitst voorbij en voor je het weet, is het ook echt voorbij. Denk eens na over het feit of je wel echt gelukkig bent. Het leven is veel te kort om iets te doen dat je niet graag doet. Ga eens voor de spiegel staan en probeer jezelf die vraag eens te stellen. Neem er vooral rustig de tijd voor.

Wat na Corona?

De coronacrisis stopt natuurlijk ooit. Probeer al na te denken over wat je erna gaat doen. Het is onmogelijk om te voorspellen wanneer de crisis exact stopt en wanneer we terug sociale contacten kunnen hebben. Maar het staat uiteraard vrij om er over na te denken. Een ding is alvast zeker, de feestjes na de coronacrisis zullen net dat tikkeltje harder gevierd worden … .

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Antwerpse daken
Stad Antwerpen wil publieke ruimtes op daken realiseren