Stampmedia

Stampmedia, mediabedrijf of gratis opleiding?

Het jongerenpersagentschap StampMedia bestaat al meer dan tien jaar. De organisatie ondersteunt jongeren door hen te begeleiden en workshops aan te bieden. Jongerenbegeleider Bert Roymans werkt al vanaf het begin bij het persagentschap en gaat dieper in op de werking van StampMedia.

Roymans beschrijft StampMedia als een jongerenorganisatie waar de focus hard ligt op media. Enerzijds willen ze jongeren hun portfolio laten aandikken door te publiceren bij andere media. Anderzijds laten ze jongeren ervaring opdoen door hen te leren fotograferen, filmen, schrijven en het maken van audioreportages.

“Er worden geen punten gegeven. Wij zijn geen school. Het is een plek om af en toe te falen”

In de meer dan 10 jaar dat Roymans werkzaam is bij StampMedia herinnert hij zich als bijzonderste moment, dat ze een magazine hadden uitgebracht over de absurditeit van gasboetes.

“In het Vlaams parlement hebben ze toen ons magazine als voorbeeld gebruikt. Ze vertelden hoe belachelijk de gasboetes waren aan de hadden van ons magazine. Daarin hadden we alle gekke wetten en regels samengesteld. Het moment dat jongeren hun stem wordt gebruikt als een voorbeeld in het Vlaams parlement, dat is voor mij een hoogdag.”

Jongeren onder de 26 jaar die hun skills willen aanscherpen kunnen zich altijd inschrijven in één van de vele workshops die Stampmedia te bieden heeft.

Auteurs | Robbie Maes, Yassin Akouh, Noah Bovée

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bakkers op de rand van de afgrond