Foto Eva Geers

Thaïsse (18): “Ik hou me gewoon aan de regels”

Thaïsse is een sociaal meisje, die zich graag omringt met vrienden. Deze lockdown neemt dat van haar af. Toch heeft ze geen moeite met de opgelegde maatregelen.

‘Wanneer ik op kot ben zie ik mijn beste vriendin elke dag, dat is wel een grote aanpassing nu.’ Thaïsse studeert samen met haar beste vriendin Cathérine in Gent. Ook heel het middelbaar lang zaten ze in dezelfde klas, dagelijks contact is voor hen niet meer dan normaal. ‘Ik bel haar nu wel meer om contact te houden maar zo veel zit ik er niet mee in, ik hou me gewoon aan de regels.’ Veel begrip voor jongeren die hun voeten vegen aan de maatregelen heeft ze niet. ‘Het is ook niet moeilijk om elkaar, vandaag de dag, via een andere weg te horen of zien.’

‘Ik ben wel blij dat ik aan de kust woon en genoeg naar buiten kan om mij af te leiden’ Thaïsse woont samen met haar broer en ouders in De Haan. ‘Toch mis ik mijn kot in Gent nu toch ook al 8 weken, ik voel mij daar enorm thuis’

Een dikke knuffel

‘Vanaf het terug mag geef ik haar een dikke knuffel, zoals ik bij zoveel andere mensen ga doen. Dat is echt iets dat ik mis.’ Omdat fysiek nog niet wordt toegelaten, geeft dat Thaïsse een moment om naar uit te kijken. Naast het terugzien van haar beste vriendin en andere vrienden zal Thaïsse ook blij over andere versoepelingen: ‘ik zie het al helemaal zitten om weer uit te mogen gaan!’

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Mobiliteit buiten
Antwerpen is gaststad voor mobiliteitscongres