Sixo Master Flow
Luikse rapper

“Zoals veel jongeren begon ik met teksten te schrijven in mijn kamer”

Sixo Master Flow

Moest je het nog niet weten, Luik is een plek van muziek. Het is ook een grote plek voor Hiphop in België. Veel rappers komen van Luik en het grootste Hiphop festival van België, Les Ardentes, vindt plaats in Luik.

Sixo Master Flow, jij bent een rapper uit Luik. Maak jij nog steeds muziek?

Ja, natuurlijk. Ik ben op dit moment bezig aan mijn EP ‘Jolifait 2’ en dat komt binnenkort uit.

Je laatste project was met ADN 7.6, en dat is twee jaar geleden. Wat is dat?

Dat is mijn eerste band waarmee ik begonnen ben. Ik ben gestart met rappen samen met mijn band en ik werd later ook bekender dankzij die band. Het was rond 2009-2010 dat we ons eerste nummer ‘Hashtag Me’ op Youtube hadden gezet en daar werden we echt voor opgemerkt. We werden al iets bekender in de Belgische rapscene en bij ons publiek. Het grootste deel van mijn publiek vandaag de dag kent mij dan ook van ADN 7.6.

En wat betekent rap nu net voor jou?

Rap is mijn passie. Ik ben in het begin van de jaren ’90 geboren en toen ik acht jaar oud was was rap ook echt de muziek die door jongeren geliefd werd. Ik zat in het midden van de opkomst van Hiphop en het kostte me wel wat moeite om er helemaal met mee te zijn maar ik ben nooit opgehouden. Sinds ik een kind ben, ben ik gepassioneerd door rap en dat zal niet snel veranderen.

Je begon op je 12de met rap als 6-mic. Is dat niet jong?

Zoals veel jongeren begon ik met teksten te schrijven in mijn kamer. Het duurde even voordat ik ze durfde te tonen aan de mensen om me heen en ze ernaar te laten luisteren. Het was vooral mijn grote broer die me pushte om mijn verlegenheid achterwegen te laten en te beginnen met het rappen van mijn teksten.

Niet lang daarna ontmoette ik Gab, het ander lid van ADN 7.6. Met hem zette ik mijn allereerste stappen in de Belgische Hiphop-wereld.

Je heet nu Sixo Master Flow. Wat is er gebeurd met de naam ‘6-mic’?

Maar 6-mic was mijn allereerste naam. Toen ik begon met rappen was ik zo’n 12 jaar oud en ik besefte dat al een heleboel andere dingen zoals bijvoorbeeld techno-feestjes dezelfde naam hadden (6-mic). Ik vond mijn naam dus niet origineel genoeg en dat moest veranderen. Eigenlijk waren het mijn vrienden die ervoor zorgden dat ik het cijfer 6 in mijn naam hield. Ze noemde me ‘Plessix’ of ‘Sixo’ en zo bleef het ook. Pas later voegde ik de titel van ‘Master Flow’ eraan toe. Een vriend van me had commentaar gegeven op een Facebook video van me en hij noemde me ‘Master Flow’. Ik vond het goed klinken en heb het dan ook maar meteen als naam gebruikt.

Zijn er bepaalde thema’s waar je graag over schrijft?

Ik schrijf graag over verschillende thema’s en ik rap ook niet altijd over dezelfde dingen. Maar er zijn wel een paar rap-thema’s die vrij veel voorkomen in mijn muziek. Een van die thema’s is concurrentie. Ik wil zelf ook op mijn eigen manier de concurrentie verkennen. Ik denk dat de beste manier om de concurrentie te verkennen is om jezelf en de anderen te waarderen, maar vooral met jezelf bezig zijn is belangrijk. Ik denk dat concurrentie ook wel een van mijn favoriete thema’s is, maar ik probeer toch echt wel te variëren in zowel thema als muziekkwaliteit.

Les Ardentes is het grootste Hiphop festival in België en vindt ook nog eens plaats in Luik, jouw buurt. Vind jij dat jij daar ooit hebt moeten staan of in de toekomst daar moet staan?

Ja dat zou ik kei graag willen. Als dat ooit gebeurt dan kan dat wel eens een van de grootste dingen zijn dat ik ooit heb gedaan. Ik heb al op verschillende andere Belgische festivals mogen staan. Ik denk dat het grootste dat ik al gedaan heb Dour is, maar Les Ardentes zou echt een hele eer zijn. Dat is iets wat ik echt eens graag zou willen doen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Take a seat on Thursday, concerten in uw woonkamer