“Sommige dagen zie ik eruit als een kind in een bloemenjurk en andere dagen zie ik eruit als een punk in een leren jasje”

Margaux Meyer is een jonge meid, half Amerikaans en half Belg. Ze werkt in een klein cafeetje in Luik, maar naast haar job is ze dagelijks bezig met haar instagram account: Margauxvintage. Daar verkoopt ze prachtige schatten van vintage kleding. 

Welke kledingstijl past het beste bij jouw persoonlijkheid?

Ik heb niet echt één specifieke stijl. Ik heb wel het gevoel dat ik stijl heb. Er zijn dagen dat ik eruit zie als een kind in een bloemenjurk en er zijn dagen dat ik eruit zie als een punk met een leren jasje. Het is een beetje moeilijk om mezelf te catogoriseren in een bepaalde stijl, maar ik denk zeker dat ik een kleurijke stijl heb.  Ik draag altijd veel verschillende kleuren door elkaar. Als ik minder kleuren door elkaar draag, dan zijn het meestal volledig zwarte of rode outfits.”

Waarom geef je de voorkeur aan deze kledingstijl boven andere kledingstijlen?

“Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan kleding, en niet per se vintage, maar ook aan kleding in tweedehandswinkels. Het is goedkoper en het is ook beter voor het milieu. Vintage kleren of tweedehandskleren zijn altijd uniek, er is maar één stuk van en niemand draagt hetzelfde. Als je iets koopt in tweedehandswinkels is het vaak iets uit een andere tijd, dan is het niet echt de stijl van dit moment en dat maakt het juist zo leuk en uniek. Tweedehandskleding is echt een manier om mezelf uit te drukken. Wat ook een leuke factor is aan de tweedehandskleren, is zoeken naar de perfecte koopjes. Vooral als ik geen kleren voor mezelf koop, maar als ik voor andere mensen koop. Nadien kan ik ze verkopen op Instagram, maak ik winst en maak ik mensen gelukkig.”

Wanneer kwam je voor het eerst in contact met tweedehandskleding? 

“Ik denk dat dat in mijn laatste jaar van de middelbare school begonnen is, toen trok ik meer en meer de stad in. Na dat jaar werd ik vrijwilliger in Philly AIDS Thrift, ze verkochten tweedehandskleding en een deel van de opbrengst werd gedoneerd aan een aids-stichting. Dat was ook de allereerste keer dat ik tweedehandskleding droeg. Nadien ben ik verhuisd naar Luik en daar ging ik veel naar de rommelmarkt Saint Pholien. Er zijn hier in Liège ook veel tweedehandswinkels en het is ook echt niet duur.”

Heeft winkelen en verkopen van vintage je leven veranderd?

“Ja, ja! Het heeft mijn leven veranderd. Ik geef minder geld uit en ik help mee aan een beter milieu! Ook op professioneel vlak is mijn leven veranderd, ik heb al veel bijgeleerd. Bijvoorbeeld over sociale media zoals instagram. Hoe ik meer volgers kan krijgen en hoe ik mensen naar Instagram kan lokken. Ik heb geleerd om het internet te gebruiken als verkoopmiddel. Echt handig!”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Wereldbol op King Island
OP WERELDREIS IN TIJDEN VAN CORONA