Kibo Comedian
Kibo Comedian

Kibo (29): “Ik droom van Hollywood”

Het leven als komiek is geen alledaagse job… Dat weet ook Ayub Kibonge, of beter gezegd Kibo als hij op de planken staat. Hij doet al 8 jaar aan stand-upcomedy in Wallonië en vertelt over zijn carrière.

Hoe is die passie ontstaan om comedian te worden?
“Eigenlijk was ik eerst voetballer en wou ik daarin doorgroeien. Maar ik merkte al snel dat iedereen op school steeds moest lachen met mij en mij grappig vond. Op een dag zei mijn leraar Frans mij dat ik beter in een theater zou spelen. Dus dan heb ik het voetballen achter mij gelaten en heb ik mij volledig gefocust op stand-up comedy. Dus het is eigenlijk begonnen op school.”

Wat was al het leukste moment in heel je carrière?
“Het leukste optreden was mijn eerste. Ik was toen nog heel jong, 21 jaar. En die avond was heel speciaal want mijn ouders zaten in de zaal en wisten nog van niets dat ik daar ging optreden. Het gezicht van mijn papa als hij me voor het eerst op dat podium een mop zag vertellen, zal ik nooit vergeten.”

Heb je ook al slechte optredens gehad waarbij mensen niet lachen?
“Ooit werd ik op een avond gewoon beledigd door mensen in het publiek… Dat was in Brussel een paar jaar geleden. Maar ik vatte de beledigingen niet persoonlijk op en ging gewoon verder met de show.”

Hoe nam je dat dan op?
“Gelukkig kon ik dat wel relativeren en ging ik met opgeheven hoofd door naar het volgende.”

Je vertelde mij dat je ook je eigen evenementen organiseert in Luik, wat houdt dat precies in?
“Dat gebeurt bij KulturA. Dat is eigenlijk een culturele plek die gereserveerd is voor jongeren. Dat kunnen voorstellingen, concerten, soms avondjes uit zijn. En ik treed heel vaak op daar als er iets te doen is. Op een bepaalde avond had ik wat te veel gedronken en kreeg ik het fantastische idee om daar zelf ook evenementen te organiseren. Dus ging ik met de baas praten en hij ging meteen akkoord. Hij kende niets van comedy maar wou het zeker een kans geven. Sindsdien treed ik met 5 vrienden daar op, ook iemand uit Antwerpen: Serine Ayari.”

Dus het zijn eigenlijk evenementen met verschillende comedians?
“Ja klopt. Het is voor mij ook een goede bron van inkomsten. Het is soms moeilijk om ervan te kunnen overleven.”

Je maakt vooral grappen over het dagelijkse leven, haal je de inspiratie dan ook uit je eigen leven?
“Ja vooral uit mijn eigen leven. Ik heb een zoontje van 3 jaar dus daar praat ik veel over. Ook veel over mijn ervaringen met vrouwen, eigenlijk alles.”

Wat zijn je dromen nog voor de toekomst?
“Mijn grote droom is om ooit op te treden in Hollywood.”

Wow dat is wel heel groot! In het Engels dan? 
“Ja ik treed ook op in het Engels. Maar ik zal al beginnen bij Parijs en misschien later dan Hollywood (lacht).”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Foto auto rijles
Rijinstructeur Katrin Matthys: “Mensen zijn niet meer gemotiveerd om hun rijbewijs te halen”