“Het is misschien cliché, maar ik mis haar enorm hard”

Prille jeugdliefde is heel intens en leuk. Toch is het al van 13 maart geleden, sinds de eerste coronamaatregelen in ons land van start gingen, dat Jakob (20) zijn vriendin Emma niet meer heeft gezien. Een moeilijke situatie, maar hoe gaat hij daar nu precies mee om?

Het zijn al 2 lange maanden geweest voor Jakob en zijn vriendin. “Het is vooral de onwetendheid van wanneer we elkaar kunnen terugzien waar ik het zo lastig mee heb,” begint de twintiger zijn verhaal. “Ik had nooit verwacht dat deze situatie zoveel invloed op mij zou hebben. Het is misschien cliché, maar ik mis haar echt enorm hard.”

De 2 tortelduifjes proberen wel zoveel mogelijk contact te houden, maar Jakob vindt heel dat videochatgedoe maar niets. “We hebben ons slechts 1 keer achter de webcam gezet tijdens de quarantaine. Morgen zijn we 6 maanden samen en dan maak ik nog eens een uitzondering. Een goed excuus voor een lekker glaasje wijn.”  (lacht)

Het jonge koppel volgt de maatregelen die door de overheid worden opgelegd dus volledig. “Onze ouders zijn daar heel strikt in. Mijn vriendin woont ook niet in de buurt en het risico is dan gewoon te groot om bubbels te gaan mengen.  Het is ook maar tijdelijk, wat zijn die paar maanden op een mensenleven?”

Als advies voor jongeren die in hetzelfde schuitje zitten, heeft hij nog het volgende te zeggen: “Het positieve hieruit halen, bijvoorbeeld dat je je vriend of vriendin snel zal terug zien.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Van persreizen tot interviews met sterrenchefs en ontwerpers: dit was mijn stage bij Knack Weekend