Gerben Thijssen statement

Belgian Cycling over geschorste Gerben Thijssen: “We veroordelen elke vorm van discriminerend gedrag”

De Belgische wielerbond vindt de uitsluiting van Gerben Thijssen en Mihkels na een discriminerende instagrampost een goed signaal. Ook de UCI is verontwaardigd en legt de feiten voor aan de disciplinaire commissie. 

In een interview reageert De Belgische wielerbond streng op de discriminerende en kwetsende instagrampost op het account van Thijssen: “Belgian Cycling veroordeelt elke vorm van discriminerend of schertsend gedrag naar eender welke bevolkingsgroep, gender of nationaliteit. We vinden dat er een sanctie moet komen, een signaal dat aangeeft dat dergelijke zaken niet te aanvaarden zijn.”  

In de post van Thijssen is te zien hoe de Est Madis Mihkels ‘een spleetooggebaar’ maakt.  Intermarché-Circus-Wanty reageert in een post op sociale media: ”We willen onze excuses aanbieden aan het Chinese volk en de fans, aan de regering van Guangxi, aan de Chinese Cycling Association en alle partijen die betrokken zijn bij de organisatie van de Ronde van Guangxi”. 

Naast de uitsluiting van de ronde van Guangxi is er nog geen andere straf. De bal ligt in het kamp van de UCI aangezien die het incident zal voorleggen aan de disciplinaire commissie. Die beslist dan op haar beurt of de renners disciplinaire maatregelen krijgen of niet. Belgian Cycling staat machteloos doordat de renners op dit moment geen deel uitmaken van de nationale selectie. 

Anne Salmon, woordvoerder van Unia, organisatie voor gelijken kansen:“Als we ons baseren op de info die in de media staan, zijn deze feiten niet strafbaar. Maar ze zijn op vooroordelen gebaseerd en zeer kwetsend.” Meer dan een disciplinaire sanctie zal het dan ook niet worden. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Cash geld
Bijna de helft van de Belgen betaalt nog met cash: “De oudere generatie wordt vaak vergeten”