Manon Van Hauwaert

Minderhedenforum: achter de schermen

Jana Huysmans
Jana Huysmans

“Er is een duidelijk verschil tussen diversiteit voor en in de klas”

“Als ik terugdenk aan mijn schoolcarrière kan ik geen enkele leerkracht met een andere etnische achtergrond opsommen. In de klas daarentegen was diversiteit duidelijk aanwezig. Veel van mijn vrienden hebben een andere achtergrond en daar is helemaal niets mis mee. Zoals Ali El Marchouhi zei: “De culturele verschillen zijn steeds meer voelbaar, maar het onderwijs heeft nog een lange weg te gaan.” Ik ben ervan overtuigd dat mijn kinderen in het onderwijs terechtkomen waar het zowel in als voor de klas zeer divers zal zijn.”Manon Van Hauwaert
Manon Van Hauwaert

“Loubna ’s verhaal veranderde mijn blik op het onderwijs compleet”

“Toen Loubna Ou-Salah (26), doctoraatstudente sociologie, haar verhaal vertelde stond ik met mijn mond vol tanden. Ik had er nooit bij stilgestaan dat niet iedereen op school dezelfde behandeling krijgt of dat factoren zoals een migratieachtergrond iemands schoolcarrière beïnvloeden. Elke school moet de leerlingen motiveren om alles uit de kast te halen ongeacht huidskleur, religie of achtergrond. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om aan dit project mee te werken. Mijn blik op het onderwijs is compleet veranderd, ik hoop dat er meer geïnvesteerd wordt in gelijke kansen in het onderwijs. Want zoals mensenrechtenactivist Malcolm X ooit zei: “Education is the passport to the future.”

Auteur | Jana Huysmans, Manon Van Hauwaert

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Voorzitter Voetbal Vlaanderen: “Het is in belang van de kinderen om te blijven voetballen”