Laila Zaimi

“Twijfel niet aan jezelf, probeer het gewoon”

Laila Zaimi (29) is zorgcoördinator van de kleuterschool van Sint-Ludgardisschool, campus KVO, in Merksem. Daarvoor was ze zes jaar actief als leerkracht. Als kind werd ze door haar klasgenootjes soms als ‘anders’ gezien en behandeld. Die ervaring heeft haar, mede dankzij de steun van haar leerkrachten, niet tegengehouden om de stap naar het onderwijs te zetten.

“Het feit dat mensen er anders uitzien wil niet zeggen dat je hen ook anders moet behandelen.” Laila heeft doorheen haar loopbaan al gemerkt dat leerkrachten nog steeds vooroordelen hebben over jongeren met een migratieachtergrond.

De focus van veel leerkrachten ligt op het behalen van de eindtermen. Als zorgcoördinator heeft ze de ‘luxe’ om vanuit een ander perspectief te kijken naar leerlingen. “Ga een gesprek aan en leer mensen kennen. Blijf niet hangen in vooroordelen”, is het motto van Laila.

Voorbeeld

Volgens Laila zitten er veel kansen in een divers lerarenkorps. “Leerlingen zijn op zoek naar hun identiteit. Voor leerlingen met een migratieachtergrond kan het helpen als hun leerkracht die ervaring deelt. “Omdat ik dezelfde achtergrond heb, trek ik sommige kinderen aan. Op dat vlak ben ik een voorbeeld. Ook andere kinderen krijgen een bewustzijn van diversiteit als ze me in mijn functie zien.”

De toekomst in het onderwijs heeft nog veel te bieden voor Laila. Dat ze kan rekenen op de steun van haar directie en collega’s draagt daar zeker aan bij. Tegen jongeren die zelf twijfelen om de stap naar het onderwijs te zetten, zegt ze: “Twijfel niet aan jezelf en probeer het gewoon.”

Auteur | Rik Verleije

School: VBS Sint-Ludgardisschool Merksem, campus KVO
Adres: Bredabaan 814, 2170 Merksem

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Halter en bokshandschoenen
Nooit gedacht dat niets doen zo saai kon zijn