Deepak Mehta

“Ook jongeren kunnen een impact hebben op de maatschappij”

Technologie, innovatie en jongeren. Dat zijn de drie zaken waarop Deepak Mehta zich focust. Door zijn werk bij Technopolis en het geven van workshops wil hij jongeren de technologische tools geven om zelf problemen aan te pakken.

“Vanaf het begin wist ik al dat ik me wou inzetten voor jongeren”, zegt Deepak. “Via mijn werk bij Technopolis wil ik jongeren begeesteren met technologie. Ik laat hen zien dat technologie en wetenschap niet alleen saai en droog zijn, maar dat het ook leuk kan zijn. Daarnaast organiseer ik ook workshops en ben ik mede-oprichter van TEDxAntwerp.”

Voor iedereen

Deepak merkt dat jongeren vaak het idee hebben dat technologie een verheven iets is. “Jongeren denken dat wetenschap iets is wat enkel beoefend kan worden als je hoogopgeleid bent. Ik wil hen leren dat dat niet het geval is. Want technologie en wetenschap is voor iedereen een mogelijke keuze.”

“Het is belangrijk dat we ons tijdens workshops richten op alle jongeren”, benadrukt Deepak “Ook passen we de content aan wat er in hun wereld leeft. Het moet toegankelijk blijven, zeker voor die jongeren die anders nooit vrijwillig naar dit soort workshops zullen stappen. Die groep wil ik het meeste aanspreken, om ze kennis te laten maken met elkaar..”

Auteur | Demi Feron

Organisatie: Technopolis NV en TEDxAntwerp
Adres: Technologielaan 1, 2800 Mechelen

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Wat is gender?