Kunst en de (te vaak) vergeten vrouwen

Dat is de kern van de expositie ‘Sterke Vrouwen’ in Bredaase kunstgalerij Culinart. Uitbaters John en Wilma Heller nodigden dertien kunstenaressen met een uniek verhaal uit om hun werken te exposeren. “Vrouwelijke artiesten worden in Nederland jammer genoeg te vaak vergeten.”

Gastronomie en kunst komen op een unieke wijze samen in de galerij van John en Wilma. Al enkele jaren organiseert het koppel kunstexposities in combinatie met kookworkshops. Voor hun nieuwste expo hebben ze gekozen om iets rond vrouwelijke artiesten te organiseren. “Vrouwen zijn gewoon sterk. Daarbovenop zijn vrouwelijke kunstenaars bijna niet te vinden in musea, daar is zelfs onderzoek naar gedaan. Daarom wilden we ze extra in de spotlight zetten.”

Toch is de zoektocht naar een nieuwe tentoonstelling niet begonnen met de intentie om het rond vrouwelijke krachtpatsers te maken. “Dat is zo gegroeid met het kijken naar de werken die we al in gedachten hadden en onze naaste omgeving want we werken ook voornamelijk met lokale, Nederlandse artiesten.”

“We hebben ook gekozen om een grote verscheidenheid aan kunstwerken te exposeren. Schilderijen, foto’s, keramiek en zelfs handgemaakte handtassen hebben we toegevoegd. Dit hebben we bewust gedaan en de diversiteit valt erg in de smaak bij de bezoekers. Het resultaat mag er zeker zijn, we zijn allebei trots op wat we gecreëerd hebben en de boodschap die we er mee delen.”

De expositie Sterke Vrouwen loopt nog tot 30 september.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Vakantie
Reizen in tijden van corona