AP-studente Senna wint EU-wedstrijd: ‘Ik ga hier ‘die hard’ aan werken’

Op amper zes dagen tijd assembleerde AP-studente Senna Brammer (22) een stevig journalistiek stuk, dat haar kroonde tot een van de 33 Europese kampioenen van de Youth4Regions mediacompetitie. Als beloning wordt ze tijdens de “EU Regions Week” ondergedompeld in journalistieke trainingen en mentorschappen van gerenommeerde journalisten.

Dat ze in de prijzen zou vallen, verwachtte Senna absoluut niet. De wedstrijd was immers al begonnen in april.

Wat bezielde je om, in minder dan een week tijd, een artikel neer te pennen waar andere deelnemers maanden voor hadden?

‘Ik had deze zomer plots, zoals iedereen, veel tijd om handen. Ik zag op Instagram een advertentie over de wedstrijd en besloot er vol voor te gaan de komende zes dagen. Ik zou er “die hard” aan werken, researchen, mensen bellen en interviewen,… Zo gezegd, zo gedaan! Ik schreef een stuk over eMEN: een Amsterdams project dat technologie wil implementeren in de geestelijke gezondheidszorg, zoals online psychologische programma’s opstarten. In tijden van corona is dat natuurlijk erg relevant, omdat niet iedereen fysiek naar de psycholoog mag. Gelukkig kreeg ik alles net op tijd, twee minuten voor de deadline, af.’

Wist je al iets van de Europese Unie vooraleer je je met deze wedstrijd bezighield?

‘Ja, toch wel. Hoewel ik voor de Europese verkiezingen niet eens wist dat ze plaatsvonden (Lacht). Toen gingen ik en een vriendin naar een Nederlands eilandje vol schapen en wadden, Texel. We gingen daar schapen knuffelen op een boerderij, en trokken daarna met de scooter naar de hoofdstad van het eiland. Daar was toevallig het Democratiefestival bezig waar de Europese verkiezingen centraal stonden. Ik dacht meteen: “Dit is superinteressant, maar wat erg dat ik hier niets van afwist.” Dat mijn interesse voor Europese politiek aangewakkerd zou worden na knuffelen van schapen, had ik niet verwacht’

Dat mijn interesse voor Europese politiek aangewakkerd zou worden na knuffelen van schapen, had ik niet verwacht

Waar kijk je het meest naar uit van je drukke planning tijdens de “EU Regions Week”?

‘Sowieso naar de ontmoeting met Angela Merkel. Zij is de enige vrouw waar zelfs Poetin respect voor heeft. Maar ook die trainingen, daar heb ik heel veel zin in. Ik kijk ook uit naar de presentatie van “euronews Brussels” want dat is hét journalistieke platform voor Europa over Europa. Dat is toch wel een mooie kans om te netwerken.’

Binnenkort publiceren we het winnende stuk van Senna. op wrAP.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Joodse man op straat
‘De Joden hebben ontdekt dat trouwen met gediplomeerde vrouwen voor problemen zorgt.’