167 miljoen subsidies. “Maar waarvoor?”, vraagt de Crisiscel Cultuur zich af.

Minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) heeft 167 miljoen euro vrijgegeven voor de getroffen cultuursector. Hiervan zal 100 miljoen euro gaan naar culturele infrastructuur. “Het probleem ligt niet bij de infrastructuur maar bij de vele spelers in de sector die moeten proberen de crisis te boven te komen”, meent woordvoeder Crisiscel Cultuur Tom Kestens. 

De Crisiscel Cultuur is een verbond van kunstenaars, kunstwerkers, organisaties en instellingen uit de Vlaamse gesubsidieerde en vrije cultuur- en evenementensector. Er luidt veel kritiek vanuit die sector. Vooraleer de regering in gebouwen begin te investeren, moet eerst de volledige cultuursector heropstarten. Toch vindt de Crisiscel de infrastructuurprojecten zinvol. “Wij vinden het slim geframed maar niet effectief”, meldt de Crisiscel Cultuur.  

Naast de investeringen in de culturele infrastructuur zijn er ook projectsubsidies voorzien. Dit is een oplucting voor de sector volgens woordvoerder Kestens. Toch is er in vergelijking met de hoeveelheid extra subsidies voor de infrastructuur niet veel in de pap te brokken voor kleinere projecten. “Waar zijn de gelijkaardige maatregelen voor andere, minstens even zwaar getroffen disciplines?”

Bron: Belga

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstAndrea Scheltiens
Eindredactie tekstTycho Pollman, Bryan Maesschalck, David Lambrechts
Eindredactie onlineFenne Verbeeck, Margarita Shishkareva
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Belgische darters doen gooi naar wereldtitel