Ochtendspits hield aan tot de middag

Op het hoogtepunt van de ochtendspits op donderdag 30 november stond er maar liefst 310 kilometer file. Deze verkeersopstoppingen werden veroorzaakt door beperkt zicht op de snelwegen als gevolg van mistbanken en een glad wegdek. De file in België verminderde pas rond de middag, wat uitzonderlijk is. Met name in West-Vlaanderen en Antwerpen was sprake van gladheid door de negatieve wegdektemperaturen.

In het Jal Palfijn ziekenhuis in Antwerpen meldden zich 16 patiënten die breuken opliepen omdat de straat glad was. Ook in het UZA in Antwerpen werden 12 patiënten binnengebracht die breuken opliepen door het mistige en gladde weer. In West-Vlaanderen werden drie mensen binnengebracht met ernstige verwondingen. Vannacht werd op veel plaatsen gestrooid om de kans op ongevallen te verminderen. Tijdens de avondspits verwacht het KMI opnieuw mistbanken.

Auteurs | Marit Collier, Perle Guldentops

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De dichters van ’t stad