LUCA School of Arts gaat ‘zwart’: “Het is de enige manier om de cijfers te doen dalen”

LUCA School of Arts in Brussel organiseert zijn lessen van 1 tot en met 11 november in hun zogenoemde “code zwart”. De onderwijsinstelling voor kunsten organiseert zijn lessen vanaf dan enkel nog online. Dat overstijgt dus zelfs code rood, waarbij enkel praktische lessen nog offline mogelijk zijn.  

De studenten begrijpen de keuze, maar vinden het wel jammer. “Code zwart is de enige manier om de cijfers laag te houden, het is wel spijtig dat we nu niet in teamverband kunnen werken zoals op een echte set. Het zal vooral een invloed hebben op onze 2 grote eindewerken voor film eind dit jaar”, aldus studente Kato.  

LUCA hoopt de gezondheidszorg de kans te geven om het virus optimaal te bestrijden. De school begrijpt dat deze beslissing een invloed zal hebben op de studenten, maar hoopt dat de creativiteit ook online zal opflakkeren. Studenten kunnen steeds terecht bij medewerkers van Studentenvoorzieningen (STUVO)… online weliswaar.  

LUCA zegt ook solidair te willen zijn met de cultuursector, waar nu ook alle activiteit volledig stil ligt. 

Volgens studente Marieke zal code zwart wel invloed hebben op creativiteit: “Normaal hebben we onze medestudenten om te brainstormen. Dit kan natuurlijk ook door te facetimen, maar dat is wel wat anders dan in real life”. 

Studenten worden naar eigen zeggen goed opgevangen en begeleid door zowel hun leerkrachten als hun medestudenten. 

Bron: Belga 

FotoSilke Haentjens
Tekstbadges_tekstSilke Haentjens
Eindredactie tekstbadges_tekstPauline De Mulder
Eindredactie onlineJanne Genar
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Dieselwagens niet meer welkom in lage-emissiezones vanaf 2031