“Je maakt het verschil voor iemand die jouw hulp kan gebruiken”, zegt Pauline Libeert van VRT over de Warmste Week.

Corona zorgt voor veel eenzaamheid en verdriet onder de mensen. Slechts één knuffelcontact maakt deze periode nog eens extra moeilijk. Toch gaat de Warmste Week dit jaar gewoon door. Het is een jaarlijkse actie van de VRT om geld in te zamelen voor goede doelen. De mensen hebben dit nodig”, vertelt Pauline Libeert, digital creative van de VRT.   

Hoe erkent de Warmste Week dit probleem?  

“Eenzaamheid is één van de thema’s die heel goed passen bij ons. De Warmste Week draait om solidariteit onder elkaar en mensen helpen die er nood aan hebben. Onze slagzin is daarom: ‘Jij maakt het verschil voor iemand die jouw hulp kan gebruiken.’ Mensen die eenzaam zijn horen bij die groep. Het valt steeds meer op, zeker dit jaar, dat eenzaamheid een thema is dat hard naar boven komt.” 

Zijn er dingen die jullie zullen organiseren binnen dit kader?  

“De Warmste Week is sinds vorig jaar een VRT-verhaal geworden. Het is een grote samenwerking tussen verschillende media binnen de VRT. Dit jaar is Radio 2 degene die voor het grootste deel hiermee bezig is. Zij hebben nu al een programma, Beste Buren, in aanloop van de Warmste Week. Het programma loopt elke avond van 4 tot 6. Ze geven tips en tricks voor hoe je jezelf door deze periode kan sleuren. In dat programma hebben zij ook een soort van belronde die Warme Luisteraar heet. Hier doen mensen aan mee die een luisterend oor willen zijn voor anderen die er nood aan hebben. Onze premier Alexander de Croo heeft zich hier zelfs voor opgegeven. Dit vertrekt vanuit het idee om met elkaar te babbelen en te luisteren naar elkaars verhalen. Je mag dan niet meer bij elkaar komen, maar naar elkaar bellen is nog altijd een optie. Dat ene telefoontje kan soms helpen om je beter te voelen.” 

Wat gaat er dit jaar anders zijn dan de vorige jaren?  

“De Warmste Week komt dit jaar naar jou toe, in plaats van dat jij naar de Warmste Week gaat. Er zullen geen massa events zijn dit jaar, dat kunnen we niet maken. Bij Studio Brussel gaan ze wel op verplaatsing maar daar kan je helaas nooit naartoe. Het is allemaal heel erg op afstand maar de warmste week zal wel gewoon doorgaan omdat de mensen dit nodig hebben.”  

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstAndrea Scheltiens
Eindredactie tekstSenne Raats, Margarita Shishkareva, Aurélie Schelfout
Eindredactie onlineDavid Lambrechts, Oliver Vereycken

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kawtar Ehlalouch
“Alles wat je in het traject naar je diploma doet is zoveel meer waard dan een papier”