Ook kleine organisaties zetten initiatief op poten voor kinderen

Corona steekt stokje voor traditionele viering van Sinterklaas 

Ook dit jaar mag de Sint zijn intrede maken in België, maar door de coronamaatregelen is een fysieke verwelkoming niet mogelijk. De kinderen zullen de aankomst enkel live op tv kunnen bekijken. Buiten Antwerpen zijn er ook kleinere alternatieven voor de kinderen.  

Theatergezelschap Cartouche vzw uit Edegem is een van de organisaties die een alternatief biedt. ‘De kinderen blijven een beetje op hun honger zitten omdat de Sint niet ter plaatse mag komen’, zegt Wim Vermeylen, een van de grondleggers van de vzw. ‘Daar willen we iets aan doen.’ Het theatergezelschap voorziet privé-livestreams en persoonlijke video’s. ’We vragen bij de ouders de naam van hun leerkracht, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes. We doen er alles aan om de ervaring zo echt en persoonlijk mogelijk te maken. Wat we willen bereiken met dit initiatief is dat de kinderen toch hun eigen momentje met de Sint krijgen’, aldus Vermeylen.  

Tekstvak

In normale tijden zorgt de intrede van de Goedheiligman voor volle straten en kaaien in Antwerpen. Dit jaar zullen de kinderen het moeten stellen met de live-uitzending van de aankomst van de Sint in de koekenstad. Die volle straten en kaaien, zullen dus ten vroegste weer voor volgend jaar zijn.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Leerkracht Carolien: ““Kennis is ondergeschikt aan vaardigheden”