Gameverkoper Nick: “Nog nooit was een console zo exclusief”

Vanaf vandaag lanceert Sony haar langverwachte PlayStation 5 in België. “Sinds oktober 2019 werken we reeds met een wachtlijst”, zegt Nick van Game Mania De beperkte productie maakte het ontzettend moeilijk om er vandaag al één op de kop te tikken. Deze ochtend was het aan de winkel opnieuw aanschuiven.

Met net geen 500 euro kost de nieuwe PlayStation 5 van Sony exact hetzelfde als haar grote tegenhanger de Xbox Series X van Microsoft, die sinds 10 november in de rekken ligt. Dat gamers stonden te hunkeren naar die exclusiviteit merkte Nick erg sterk: “Doorgaans werken we met z’n tweën. Vandaag werken we met dubbel zoveel.” Sony onthulde bij de lancering tal van nieuwe en originele titels, waaronder: Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Demon’s Souls en The Pathless. 

Take-out

Door de coronamaatregelen kunnen gamers hun nieuwe PlayStation niet zomaar komen ophalen. “Vorige week namen we zelf contact op met de kopers om een afspraak te maken. Gedurende de verschillende tijdsloten kunnen klanten uit dezelfde gemeente hun console komen ophalen”, verduidelijkt Nick. “We vroegen de klanten een voorschot van 50 euro te betalen en om een identiteitskaart voor te leggen om de doorverkoop aan woekerprijzen aan banden te leggen.” Toch doken er op tweedehandssites al consoles op die werden aangeboden aan het drievoud van de aankoopprijs. 

Pre-order

Wie eind december een PS5 onder de boom verwacht, moet zich geen illusies maken. “Sinds oktober 2019 werken onze winkels met een wachtlijst.” Dat doen verdelers omdat ze slechts over een beperkte oplage beschikken. Nick mocht helaas het aantal consoles in oplage niet mee delen. Ondertussen is het niet meer mogelijk om een pre-order te plaatsen. “De volgende lading PlayStation’s zijn reeds gereserveerd voor de klanten die nog op zo’n wachtlijst toeven. Nog nooit was een console zo exclusief als de PS5”, besluit Nick. Allicht zal België nog tot 2021 moeten wachten tot er op volle capaciteit PlayStation’s én coronavaccins worden geproduceert.

ColofonNaam
Tekstbadges_tekstTycho Pollmann
Eindredactie tekstDavid Lambreghts + Andrea Scheltiens + Fenne Verbeeck
Eindredactie onlineTycho Pollmann + Aurélie Schelfaut
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Black Friday, een zegen of een vloek? : ‘Mensen willen niet horen dat massaconsumptie een groter probleem is dan overbevolking’