bord waar willebroek op staat en daarachter de brug van willebroek

“Youth of Willebroek” schiet uit de startblokken

De gemeente Willebroek kwam vorige week in de belangstelling te staan, maar niet in de positieve zin. Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) had namelijk verstrengde maatregelen opgelegd om de jongeren in zijn gemeente in bedwang te houden. Die jongeren hadden het volgens Bevers te bont gemaakt en dus waren extra maatregelen nodig.

De avondklok werd onder andere van middernacht naar 22u verlegd en je mocht maar met twee in het centrum rondlopen in plaats van met vier. Die maatregelen waren net van start gegaan en de gemeente moest ze alweer intrekken. Ze waren namelijk niet wettelijk. Burgemeester Bevers moet dus op zoek naar een andere manier om de rust in zijn gemeente te laten wederkeren.

Nu komen de Willebroekse jongeren misschien wel zelf met de oplossing. Met hun nieuwe vereniging “Youth of Willebroek” zetten enkele jongeren zich in voor al hun medejongeren uit de gemeente. Wij spraken met hun voorzitter Ridvan.

FotoSilke Haentjens
Tekstbadges_tekstSilke Haentjens
AudioSilke Haentjens
Eindredactie tekstbadges_tekstKaoutar Belhadi
Eindredactie onlineNicki Francequin
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Gravelbike
Wereldkampioenschap gravelbike 2024 komt naar België