Kunst om de hoek

Kan iemand zich Parijs voorstellen zonder straatartiesten? De stad der liefde heeft een groot deel van zijn reputatie te danken aan deze groep mensen. Deze artiesten worden door sommige zelfs gezien als het kernpunt van de stad: Without street artists Paris would miss it’s essence.”

Jaarlijks krijgt Parijs 50 miljoen bezoekers, ook al is de Eiffeltoren de grootste aandachttrekker krijgen ook straatartiesten veel aandacht. Vooral in de Montmartre kan je deze artiesten tegenkomen. Hier kan je een groot aanbod aan verschillende vormen van kunst vinden. Dit zorgt voor veel diversiteit. Elke artiest werkt alleen en heeft zijn eigen unieke stijl. Maar toch is er een gevoel van kameraadschap: “Everyone works solo but we always help each other which makes it such a good community”, legt de 67-jarige artist Esmée uit.

Straatartiesten brengen leven tot de Montmartre en zijn samen met de Basilique du Sacré-Coeur de grootste rede waarom mensen deze Parijse wijk bezoeken. “People come here fort the art, without us this part of the city would be empty” klinkt het tussen de artiesten. Vele van hen leven ook van het gene dat ze verdienen met het verkopen van hun kunstwerken. Zo maken de meeste net iets meer dan genoeg om rond te komen. Maar hun passie voor kunst en het stad zorgt ervoor dat ze niet opgeven en constant doorzetten: “Without street artists Paris would miss it’s essence.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De zaak- De Pauw: 9 vrouwen zijn niet langer anoniem